Misteriosul caz al comisarului Pistol, singurul şef de poliţie din Caracal pe care şefii au hotărât să nu-l cerceteze după dezastrul din ancheta răpirii Alexandrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Constantin Tudor Pistol este şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal şi a fost implicat în permanenţă în operaţiunea de căutare a Alexandrei. De altfel, Pistol a fost ultimul om care a vorbit cu fata de 15 ani din Dobrosloveni timp de aproape 20 de minute. Numele său nu apare pe lista celor 8 poliţişti cercetaţi de MAI în cazul „Caracal”.

În dimineaţa zilei de 25 iulie, comisarul Pistol era la serviciu şi a fost informat de cazul Alexandrei la câteva minute după ce fata a sunat la 112. 

Primul ordin dat de Pistol a fost ca un echipaj de poliţie să meargă pe strada ”Antonius Caracalla, nr. 9”, adresa pe care Alexandra o furnizase de pe o carte de vizită a unui cadastrist găsită în locul unde se afla. „Patrula de poliţie nu trebuia să fie trimisă la acel cadastrist fără o ambulanţă. Dacă fata era acolo? Fata spusese că fusese violată şi bătută, cum să trimiţi poliţiştii la faţa locului neînsoţiţi de un echipaj medical?Chiar dacă operatorul de la STS a greşit, poliţiştii din Carcal erau obligaţi să intervină aşa cum cere legea în astfel de situaţii”, a declarat dr. Adrian Popa, medicul care a fost de gardă pe ambulanţă în ziua în care Alexandra a sunat la 112.

Ce le-a spus Pistol superiorilor

La adresa cadastristului a mers patrula de ordine publică pedestră formată din agent şef principal Florentin Neagoe şi agent şef principal Cătălin Mecheniş. Primul a sunat-o pe Alexandra de pe telefonul personal şi a încercat să afle noi informaţii, apoi s-a întors la sediul Poliţiei Municipiului Caracal. Mai exact, în biroului Şefului de la Investigaţii Criminale. Neagoe i-a raportat superiorului său, respectiv comisarului Pistol, că a fost la adresa menţionată de Alexandra la 112, dar nu a găsit nimic. În acel moment, Pistol i-a cerut telefonul lui Neagoe şi a apelat-o pe Alexandra. Era cea de-a 5-a convorbire pe care fata o avea cu poliţiştii, iar aceaasta avea să fie şi cea mai lungă. În total, conform raportului Corpului de Control a MAI, aceasta a durat 16 minute.

Cu ocazia discuţiei telefonice, comisarul Pistol a  încercat să o calmeze pe fată şi i-a cerut să-i spună dacă ştie unde se află şi ce vede în jurul ei. Acesta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla langă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o maşină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri şi mai mulţi câini lupi dezlegaţi. În continuare, poliţistul a întrebat-o dacă are reţea internet pe telefonul de pe care vorbeşte şi răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, şeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului şi dacă poate să iasă din casăşi din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roşie şi nu poate ieşi din încăperea respectivă întrucât este legată şi afară sunt câini lupi. Conform raportului poliţistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul. Din discuţie cea în cauză a precizat că s-ar afla în cartierul Protoşeni din Caracal şi că a fost violată de bărbat”, se arată în raportul Corpului de Control al MAI.

Suspiciunile care planează asupra lui comisarului

Suspiciunile legate de poliţistul Pistol se îndreaptă tocmai către această ultimă convorbire. Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a dezvăluit că Pistol îi cunoştea foarte bine pe părinţii nepoatei sale, dar şi pe el. „Nu înţeleg de ce nu a venit să ne spună care a fost ultimele cuvinte ale Alexandrei. Ce ascunde?”, a declarat Cumpănaşu.

Mai mult, familia lui Constantin Pistol locuieşte chiaar în cartierul Bold, cartierul pe care Alexandra l-a menţionat încă de prima dată când a sunat la 112. „Pistol ştia foarte bine zona. A locuit şi el aici. Cum să nu ştie că în zona asta nu există decât un singur dig. Dacă verificau toate casele din zonă, imediat ajungeau la Dincă”, sunt şi suspiciunile vecinilor.

Suspiciunile în privinţa lui Pistol planează, însă, de ani de zile. Numele său apare ca protector al unei reţelei de trafic de minore din Caracal într-o stenogramă DIICOT din 2012, dar nu a fost niciodată audiat de procurori.

Concluzia Corpului de Control a MAI

Conform raportului Corpului de Control al MAI, comisarului Pistol nu i se impută absolut nimic întrucât numele său nu se află pe lista poliţiştilor cercetaţi în cazul Caracal. 

Te-ar putea interesa şi:

Cum a expediat comisarul şef Nicolae Alexe doi subalterni care au sunat să-l informeze că Alexandra a fost răpită şi violată

EXCLUSIV Familia de poliţişti care a întârziat căutarea Alexandrei cu 14 ore. Cum a ajuns la putere cuplul Mirea

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite