Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Mircea Guţă este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată

Procurorii DNA-Craiova l-au trimis în judecată pe edilul oraşului Calafat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată.

Mircea Guţă în calitate de primar a dispus achiziţionarea mai multor bunuri şi materiale din fondurile autorităţii locale, prin procedura achiziţiei directe, de la firmele administrate de Constantin Coman.
 
Edilul oraşului Calafat a fost sprijinit de inculpatul Constantin Coman , care i-a pus la dispoziţie facturi fiscale, pe elemente componente, în situaţia în care s-au livrat bunuri finite. Procurorii DNA-Craiova au stabilit că, s-a urmărit atât obţinerea unui prag valoric mai mic decât cel prevăzut de lege în materia achiziţiilor publice, ca limită pentru achiziţiile directe, cât şi un preţ supraevaluat, raportat la preţurile de piaţă şi cele menţionate în SEAP, pentru bunuri similare.
 
Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat, a primit în anul 2008 de la Constantin Coman autoturism Chrysler. 
Cadoul primit l-a convins pe edilul Mircea Guţă să încalce legislaţia privind achiziţiile publice, a unor relaţii comerciale între instituţia publică şi societăţile comerciale administrate de Constantin Coman Constantin.
 
Primarul oraşului Calafat a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată, iar Constantin Coman a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Procurorii DNA-Craiova au stabilit că valoarea prejudiciului se ridică la suma de 403.041 euro. 
 
Dosarul a fost înaintat de procurorii DNA-Craiova la Tribunalul Dolj. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: