Ministrul Energiei, despre minerii morţi la Lupeni şi Uricani: „Ancheta ITM a prezentat unele deficienţe“

Ministrul Energiei, despre minerii morţi la Lupeni şi Uricani: „Ancheta ITM a prezentat unele deficienţe“

Toma Petuc, ministrul Energiei  FOTO Adevărul

Ministrul Energiei a fost prezent vineri, 24 noiembrie, la Craiova, la Complexul Energetic şi a vorbit despre stadiul anchetei de la minele Lupeni şi Uricani.

Ştiri pe aceeaşi temă

O explozie s-a produs pe data de 30 octombrie la Mina Uricani, din judeţul Hunedoara. În deflagraţie, un miner a murit, iar alţi trei au fost răniţi. „Ancheta ITM a fost finalizată pentru incidentul de la Lupeni, însă avem şi noi propria anchetă. Am reuşit împreună cu domnul ministru secretar de stat să punem pe masa premierului un plan de reorganizare a activităţii de minerit în Valea Jiului, dar şi în zona de producţie. În acest moment, ancheta ITM a prezentat unele deficienţe, însă nu pot fi detaliate în acest moment pentru că ele au fost transmise către parchet, iar parchetul face ancheta şi în baza a ceea ce a spus ITM. Eu cred că răspunsurile, foarte curând, vor fi transmise public şi transparent“, a spus Toma Petcu, Ministrul Energiei la Craiova. 
 
Pe data de 6 octombrie a avut loc un accident grav la Mina Lupeni, un miner a murit, iar alţi doi au fost răniţi grav. Operaţiunea de salvare a durat peste 15 ore, însă Ministrul Energiei a precizat că nu se va închide niciuna dintre mine. „În afara de ce s-a stabilit prin programul de închidere nu stabilim să închidem nicio mina, ba din contră pintr-un program dorim să revitalizăm această activitate minieră prin investiţii foarte importante în zona de minerit. Familile minerilor au primit despăgubiri de către noi împreună cu Ministerul Muncii“, a mai precizat Ministrul Energiei.     
     
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările