UPDATE Militari americani de la Baza Deveselu, amendaţi de poliţiştii din Craiova, după un scandal într-un club

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mugurel Manea
FOTO Mugurel Manea

Şapte militari americani de la Baza Deveselu au ajuns la poliţie, în Craiova, după ce au petrecut într-un club din oraş şi au încheiat noaptea cu un scandal.

UPDATE Niciuna dintre persoanele implicate în incident nu are grad de ofiţer, 4 sunt caporali, iar 3 sunt soldaţi. "Marina efectuează o anchetă internă asupra incidentului raportat la Craiova şi vreau să subliniez faptul că valorile noastre fundamentale de onoare, curaj şi angajament se aplică tuturor aspectelor vieţii noastre, inclusiv compartamentul din timpul liber. Acest incident nu ar trebui să diminueze în niciun fel importanţa operaţiunilor pe care Marina le desfăşoară în parteneriat cu România, operaţiuni care să permită Facilităţi de Suport Naval Deveselu să-şi îndeplinească misiunea şi să faciliteze apărarea împotriva rachetelor balistice în intreaga Europă", a declarat Amiralului Williamson, comandantul Marinei Americane în Regiunea Europa, Africa şi Asia de Sud-Vest.

UPDATE: Militarii americani au devenit violenţi în momentul în care poliţiştii au ajuns la faţa locului, arată oamenii legii, iar din această cauză au fost încătuşaţi şi duşi imediat la audieri. Reprezentanţii Bazei Deveselu au deschis în acest moment o anchetă internă.  

UPDATE: Militarii au refuzat să achite nota, iar oamenii legii chemaţi la faţa la faţa locului să aplaneze le-au aplicat sancţiuni în valoare de 3300 de lei. „În dimineaţa zilei de duminică, în imediata apropiere a unui local de alimentaţie publică din Craiova, s-a produs un eveniment între un grup de clienţi ai localului respectiv şi personalul cu atribuţii pe linia asigurării pazei. Incidentul a fost cauzat de faptul că grupul respectiv a refuzat să achite contravaloarea consumaţiei. Întrucât persoanele se manifestau zgomotos, au fost luate măsuri pentru aplanarea stării tensionate, iar persoanele implicate au fost sancţionate contravenţional conform legii“, a spus Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
 

STIREA INITIALA

Conform Digi 24, şapte militari au mers în weekend să petreacă într-un club din Craiova, acolo unde ar fi consumat alcool şi ar fi plecat fără să plătească, după care ar fi fost urmăriţi de agenţii de pază. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor, iar sursa menţionată anterior precizează că americanii ar fi fost violenţi şi cu poliţiştii. Bărbaţii ar fi fost încătuşaţi, duşi la audieri, iar cinci ar fi primit amendă pentru tulburarea liniştii publice.




 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite