Mihai Fifor recunoaşte că programul „rezervistul militar“ a eşuat: „E greu să atragi oameni în armată. Modificăm legea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fifor Craiova

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat miercuri, 8 august, la Craiova că nu intenţionează în acest moment să facă vreun demers pentru reluarea stagiului militar obligatoriu în România, dar a recunoscut că armata are nevoie urgentă de resursă umană.

Prezent miercuri la Craiova, Mihai Fifor a declarat că o prioritate a ministerului pe care-l conduce este aceea de a găsi soluţii ca oamenii să se îndrepte şi spre armată.

"Pierderea de anul trecut, de 8.000 de oameni care au plecat din sistem, a fost consistentă. Anul acesta am început cu un memorandum adoptat de Guvern, prin care am scos la concurs 6.457 de posturi. Încercăm să recalibrăm sursa umană în Armata României. Sperăm ca până la sfârşitul anului să reuşim să încadrăm aceste funcţii de toate tipurile, inclusiv 400 de funcţii de medici, psihologi, ingineri".

Ministrul Fifor a recunoscut că programul "rezervistul militar" nu a avut succes până acum. "Ne gândim să modificăm legea, să găsim soluţii ca acest program să fie mult mai atractiv. Nu suntem fericiţi că nu am reuşit din prima, dar sunt lucruri pe care le reglăm. Vrem să facem modificări financiare. Nu se va înghesuie nimeni să devină rezervist militar fără stimulente financiare, care să merite. Nu este uşor să convingi oamenii să vină în armată", a declarat Ministrul Apărării .

Fifor a vorbit la Craiova şi despre investiţiile ce urmează a fi făcute la Brigada Multifuncţională (obiectivul este ca până la sfârşitul anului Brigada să fie operaţională), dar şi despre banii ce vor merge către Batalionul de la Caracal. "Vom face investiţii şi la Batalionul din Caracal. Am discutat deja, vom prelua de la Primăria municipiului un spaţiu care a fost cândva o policlinică a MapN. Vom face aici un ambulatoriu extrem de modern pentru a putea deservi nevoile Brigăzii şi, totodată vrem să dezvoltăm Colegiile Militare din România, dar şi spitalele Militare. La Craiova, de exemplu, La Spitalul Militar vrem să construim un pavilion nou", a mai spus Mihai Fifor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite