Medicii psihiatri sunt bănuiţi că au făcut experimente ilegale pe bolnavi. Trei doctori din Craiova sunt suspectaţi în dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii au avut loc la ieri la două spital din Craiova Foto:radiocraiova.ro
Percheziţii au avut loc la ieri la două spital din Craiova Foto:radiocraiova.ro

26 de percheziţii au avut loc ieri la cabinetele unor medici aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj. Medicii sunt suspectaţi că au testat medicamente experimentale pe mai mulţi pacienţi, fără să le spună acestora ce li se întâmplă.

Două percheziţii au avut loc în Craiova la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ştefan Odoblejea“, dar şi la Spitalul de Neuropsihiatrie. Trei medici din Bănie sunt suspectaţi acest dosar. „Este vorba de un angajat al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ştefan Odobleja“ care este implicat în studii clinice de psihiatrie. Au cerut documentele privind aceste studii clinice, dar mai multe amănunte nu avem. Nu am înţeles exact despre ce este vorba“, a precizat col. dr Vlădaia Iovan, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ştefan Odoblejea“ Craiova.

Reprezentanţii Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova nu au putut fi contacaţi pentru a putea oferi un punct de vedere.   

De la Spitalul Militar din Craiova, dar şi de la cel de Neuropsihiatrie au fost ridicate mai multe înscrisuri.

Agenţia Naţională a Medicamentelor este vizată de acţiunea procurorilor.  Concret, ANM a autorizat, în intervalul 2014 - mai 2016, un număr de 477 de studii clinice, solicitanţii estimând să aibă acceptul a aproximativ 30.000 de pacienţi români din spitalele incluse în cercetare, potrivit datelor centralizate de ANMDM. „Pentru obţinerea semnăturii pe declaraţia privind consimţământul participării la studiu, medicul psihiatru acţiona în două modalităţi: fie prezintă documentul pacienţilor sau aparţinătorilor acestuia (în situaţia pacienţilor fără discernământ) drept acord pentru prelevarea unor probe biologice ori pentru efectuarea unor analize (ex: ECG), fie contrafăcea sau dispunea unor medici rezidenţi să contrafacă semnătura” spun anchetatorii.

Percheziţiile au avut loc la mai multe unităţi sanitare din Bucureşti şi din judeţele Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

    

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite