Maria Schutz, „Regina Serelor“, condamnată la 10 ani de închisoare cu executare. Sentinţa este defintivă

Maria Schutz, „Regina Serelor“, condamnată la 10 ani de închisoare cu executare. Sentinţa este defintivă

Maria Schutz a fost condamnată la 10 ani de închisoare cu executare

Maria Scutz a fost condamnată de Curtea de Apel Oradea la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul Sereleor din Codlea şi Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temăMaria Schutz, Ion Dascălu, fostul director din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa, dar şi şeful Direcţiei Urmărie Contracte, Mihai Ciobanu, sunt acuzaţi de o fraudă de 13 milioane de euro. Procurorii DNA au stabilit în anul 2007, că Maria Schutz, manager al mai multor societăţi agricole din judeţele Dolj, Bihor şi Braşov, cu sprijinul lui Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai, a indus în eroare Agenţia Domeniilor Statului cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale ORSER SA Oradea şi SERE CODLEA SA Braşov.

„S-a stabilit că inculpata nu avea la dispoziţie mijloacele financiare necesare derulării contractului şi nu a respectat clauzele contractuale referitoare la investiţiile asumate prin contracte. De asemenea, beneficiind de concursul inculpaţilor Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai din cadrul A.D.S, inculpata a raportat unele date şi investiţii fictive. Fiind ajutată de inculpatul Dascălu Ion, inculpata Schutz Maria a determinat conducerea celor două firme scoase la privatizare să înregistreze cheltuieli şi servicii fictive, situaţie de natură să ducă la declararea stării de insolvenţă“, se arăta în comunicatul DNA în anul 2007.

Maria Schutz a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) este acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Mihai Ciobanu, fostul director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) - pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A. - pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.

Condamnată la închisoare cu executare

Maria Schutz a fost condamnată de Curtea de Apel Oradea la 10 ani de închisoare cu executare, iar sentinţa este defintivă. „Regina Serelor“ a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Mai citeşte şi

Maria Schutz, condamnată la 10 ani de închisoare în dosarul Serelor din Codlea şi Oradea şi la despăgubiri civile de aproximativ 20 de milioane de lei
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: