Lucrările la muzeul unic în România dedicat lui „Constantin Brâncuşi“ bat pasul pe loc. Investiţia a fost realizată în proporţie de 7%

Lucrările la muzeul unic în România dedicat lui „Constantin Brâncuşi“ bat pasul pe loc. Investiţia a fost realizată în proporţie de 7%

Lucrările la muzeul dedicat lui Constantin Brâncuşi au fost realizate în proporţie de 7%

Lucrările la muzeul unic în România dedicat lui „Constantin Brâncuşi“ au fost realizate în proporţie de 7%, iar în aceste condiţii investiţia nu va fi finalizată până la sfârşitul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj caută un nou constructor pentru finalizarea muzeului unic în România dedicat lui „Constantin Brâncuşi“ şi va organiza o nouă licitaţie. Contractul de finanţare a fost prelungit până la sfârşitul anului 2018 de consilierii judeţeni.
     
„Consiliul Judeţean Dolj a iniţiat cu celeritate demersurile generate de neîndeplinirea obligaţiilor contractuale asumate de către antreprenor, prin executarea garanţiei de bună execuţie, conform prevederilor legale în vigoare, urmând a fi eliberat şi un document constatator în care va fi consemnată modalitatea necorespunzătoare în care antreprenorul a derulat contractul. De asemenea, Consiliul Judeţean Dolj va întreprinde demersurile legale în vederea recuperării prejudiciului creat de către antreprenor prin neîndeplinirea obligaţiilor contractuale asumate“, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni.
 
Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi” va fi o construcţie rectangulară, de 1.200 m.p. subteran, cu o prismă de sticlă la intrarea dinspre Muzeul de Artă. Lucrările au fost realizate în proporţie de 7%. 
 
Intrarea în centrul internaţional „Constantin Brâncuşi “ va începe cu un amfiteatru, cu scări care coboară în încăperile de jos şi în care vor exista săli de expoziţie, săli interactive, două ateliere de discurs, un atelier, o sală de spectacol, un atelier de creaţie, dar şi o sală de expoziţie.
 
Clădirea va fi realizată din sticlă şi va avea o formă ovidă la suprafaţă, iar în interior o pasăre măiastră. 
 
 
citeste totul despre: