Lovitură pentru producătorii de pepeni de Dăbuleni. Profitul se duce la samsari, iar fermierii rămân doar cu mirosul: „De la noi cumpără cu 70 de bani, iar pe piaţă sunt 3 lei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din patria lubeniţelor Dăbuleni pleacă zilnic spre pieţele din toată ţara peste 300 de tone de marfă, însă fermierii susţin că profitul se duce la samsari, iar ei rămân doar cu mirosul. Oamenii stau zile în şir în soare şi praf pentru 70 de bani.

Fermierii din patria lubeniţelor din Oltenia susţin că vânzarea merge destul de prost, iar încă odată vor ieşi în pierdere. Profitul ca în fiecare an se duce la samsari, iar ei rămân doar cu munca şi cu mirosul. „Sunt intermediarii care vin, aceştia care vin, ei fac bani, noi doar investiţia dacă o scoatem. De la noi cumpără cu 70 de bani, iar pe piaţă sunt 3 lei“, a spus un fermier din Dăbuleni.

Oamenii au declarat că în doar trei săptămâni preţul pepenilor de Dăbuleni s-a părbuşit şi a ajuns de la 2 lei la 70 de bani. Singura soluţie pentru a putea face profit este exportul, iar oamenii au primit o ofertă din Suedia, iar acum aşteaptă să vadă exact care sunt cerinţele marilor magazine din străinătate. „Noi nu putem să mergem în piaţă că nici acolo nu sunt locuri, plătim şi acolo taxă mare. Preţul pepenilor a scăzut de la 2 lei la 70 de bani, iar noi suntem nevoiţi să vindem marfa samsarilor. Ei nu fac altceva decât să cumpetre de la noi şi să vândă mai departe cu un preţ mult mai mare. Samsarii fac profit, iar noi trebuie să ne mulţumim cu puţin. Ar trebui să fim ajutaţi noi producătorii şi să fim susţinuţi de Ministerul Agriculturii şi să reuşim să ducem marfa în marile magazine“, a mai precizat un fermier din Dăbuleni. 

În oraşul Dăbuelni sunt cultivate peste 1500 de hectare cu pepeni, dintre care aproximativ 300 de pepeni galbeni.     

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite