Lovitură grea pentru opt afacerişti din Craiova. Au fost trimişi în judecată pentru că au obţinut ilegal fonduri europene

Lovitură grea pentru opt afacerişti din Craiova. Au fost trimişi în judecată pentru că au obţinut ilegal fonduri europene

Opt persoane sunt acuzate că au obţinut ilegal fonduri europene Foto: Arhiva

Opt persoane au fost trimise în judecată în stare de libertate pentru că au obţinuit ilegal fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de lei.

Procurorii DNA Craiova au stabilit că inculpaţii în anul 2008 au folosit tranzacţii fictive între firmele ce le aparţineau, dar şi documente false pentru a putea obţine fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării.     
   
„Inculpatul Cojocăreanu Daniel a iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi inculpaţii Grădinaru Florin, Stoica Liviu Bogdan şi Petrescu Virgil, angajaţi la societăţile administrate de primul, grup al cărui unic scop a fost dobândirea în mod nelegal a fondurilor nerambursabile. Concret, aceştia, beneficiind şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi, au depus la autoritatea contractantă mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în urma cărora au primit fonduri nerambursabile în valoare totală de 2.557.080 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal“, se arată în comunicatul emis de DNA-Craiova.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată în stare de libertate pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste infracţiuni. Dosarul a fost trimis pe rol la Tribunalul Dolj.

„Prin tranzacţii succesive între societăţi comerciale interpuse, proceduri de achiziţii derulate doar scriptic, inculpaţii au urmărit creşterea artificială a valorii utilajelor achiziţionate (marea majoritate fiind second-hand şi erau deţinute de societăţi din cadrul grupului de firme controlat de aceeaşi persoană, respectiv Cojocăreanu Daniel). În cursul anului 2011, inculpatul Grădinaru Florin, în calitate de administrator în drept al unei societăţi comerciale (controlată de către inculpatul Cojocăreanu Daniel), a depus la Autoritatea contractantă o cerere de rambursare, în scopul achiziţionării unui imobil, a terenului aferent şi a unor echipamente, document care nu a fost avizat, întrucât existau suspiciuni că înscrisurile depuse sunt inexacte sau că au fost falsificateׅ“, se mai arată în comunicatul emis de procurorii DNA-Craiova.

Procurorii DNA-Craiova au mai dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor: Vasile Cioroiu, Marius Dorin Munteanu, Virgil Sorin Popan, Gheorghe Radu Dorobanţu, Liviu Bogdan Stoica şi Daniel Cojocăreanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: