Lot de 80.000 de teste PCR gratuite pentru craioveni. „Până acum, din 3 oameni testaţi, unul a ieşit pozitiv“

Lot de 80.000 de teste PCR gratuite pentru craioveni. „Până acum, din 3 oameni testaţi, unul a ieşit pozitiv“

FOTO arhivă / Adevărul

Iniţiativa aparţine Sptalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova. Oamenii se pot testa gratuit în fiecare zi, fără programare prealabilă. Rezultatul îl primesc în 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cetăţenii care au nevoie de testare tip RealTime PCR pentru COVID-19 o pot face gratuit la Craiova. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş care se afla subordinea Primăriei, a achiziţionat cu fonduri europene 80.000 de teste pe care acum le pune la dispoziţia cetăţenilor. 
 
"Testarea gratuită pentru Covid-19 se poate efectua zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, până pe data de 1 martie 2022, între orele 07:00 şi 19:00, fără programare prealabilă, în ordinea sosirii la sediul spitalului. Rezultatele sunt date exclusiv în limba română. Ele vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor pe suport de hârtie la poarta unităţii sau electronic, pe o adresă de e-mail, în termen de maximum 24 de ore de la testare, în funcţie de numărul de solicitări", a declarat dr. Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.
 
Testarea a în început vineri dimineaţa, iar în primele două zile s-au prezentat la poarta Spitalului aproape 400 de oameni. Mai mult de 30 la sută dintre aceştie s-au dovedit a fi pozitivi. 

"Vineri şi sâmbătă au fost 373 de oameni testaţi gratuit PCR. 118 au avut rezultatul pozitiv. Deci, până acum, din 3 oameni testaţi, unul a ieşit pozitiv", au declarat cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeş.
 
Craiova se apropie de o incidenţă de 2 la mia de locuitori. Conform DSP Dolj, localităţile cu cea mai mare incidenţă sunt: Cârcea – 4,73 infectaţi la mia de locuitori, Işalniţa – 2,83 şi Craiova – 1,89.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările