Locatarii unor blocuri din Craiova s-au trezit cu picamerul la fereastră, în parcarea recent asfaltată. „E halucinant!“

Locatarii unor blocuri din Craiova s-au trezit cu picamerul la fereastră, în parcarea recent asfaltată. „E halucinant!“

FOTO Ana Popescu

Când au asfaltat calea de acces dintre cele două blocuri, reprezentanţii Primăriei nu au luat în calcul că terenul era în litigiu. Ulterior, a fost câştigat în instanţă de craioveanul care-l revendicase

Ştiri pe aceeaşi temă

Agitaţie mare joi în parcarea din faţa a două blocuri de pe strada Dâmboviţa din Craiova. Locatarii au observat cum un utilaj dotat cu picamer spărgea de zor asfaltul din parcarea recent reabilitată. Pe asfalt apăruse o dungă trasată cu creta, iar utilajul avea misiunea să spargă toată zona marcată, pornind din laterala unui bloc. Oamenii au rămas şocaţi când au văzut că între imobil şi locul până unde trebuia îndepărtat asfaltul nu era mai mult de un metru. Culmea este că firma care spărgea asfaltul era aceeaşi care îl şi turnase cu circa două luni în urmă şi reabilitase toată parcarea, în baza acordului-cadru de reparaţii străzi încheiat cu Primăria Craiova.
 
Disperaţi, oamenii au încercat să înţeleagă ce se întâmplă. Au înţeles că terenul cu pricina ar fi privat. Fusese revendicat şi câştigat în instanţă. "Am sunat la Primărie şi mi s-a spus că este un teren privat. Au spus că trebuie să spargă parcarea, pe care, culmea, doar ce au asfaltat-o, ca să i se dea proprietarului terenul aşa cum a fost înainte, dar înainte a fost tot parcare, doar că era beton, nu asfalt. Este halucinant ce se întâmplă", a declarat Mihaela Cătănoiu, locatară.
 
Locatarii s-au aşezat în faţa utilajului şi doar aşa au reuşit să-i convingă pe reprezentanţii firmei să nu mai lucreze .
 
Pentru că nimeni nu a venit la faţa locului să le dea vreo explicaţie, oamenii au plecat la primărie. Aici au stat de vorbă cu viceprimarul Craiovei, care le-a promis că încearcă să găsească cea mai bună soluţie. "A venit cineva la mine să semnez un Certificat de Urbanism pentru acel teren, pentru construirea unui magazin, din ce am constatat, dar am refuzat, pentru că vreau să vedem exact cum stau lucrurile în acea parcare. Este a noastră, este privată, de ce s-a asfaltat? Oricum, pentru lucrările făcute în acea zonă nu s-a decontat nimic până acum. O să analizăm bine situaţia, să vedem ce e cu acel teren şi de ce nu a fost împrejmuit, dacă era privat", a declarat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.
 
Acesta a adăugat că va încerca să rezolve problema fără ca oamenii să fie afectaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: