Limbajul codat din dosarul angajaţilor acuzaţi că au vândut sânge la negru: „E bine două bastoane? Da, da, da! Cât ai matale“ VIDEO

Limbajul codat din dosarul angajaţilor acuzaţi că au vândut sânge la negru: „E bine două bastoane? Da, da, da! Cât ai matale“ VIDEO

Angajaţii Centrului de Sanguine Craiova sunt acuzaţi de luare de mită

Doi anagajaţi din cadrul Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova au fost trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Ambii sunt acuzaţi că au vândut sânge la negru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistentul Cristian Cosmin Magaon (24 de ani) şi registratorul Mihaela Oprişan (33 de ani), ambii angajaţi la Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova, sunt acuzaţi de că au vândut la negru cu 50 de lei sau 100 de lei o unitate de sânge. 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că bolnavii care nu dădeau mită, însă aduceau donatori, nu primeau nici măcar o pictăură de sânge. În luna mai în anul 2016 o femeie şi-a internat tatăl bolnav de cancer la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Craiova. Bărbatul a avut nevoie de sânge pentru efectuarea unor transfuzii, iar familia a reuşit imediat să aducă doi donatori. Cât timp a stat internat în spital, pacientul nu a primit nici măcar o picătură de sânge, iar pe data de 12 mai a decedat.
 
Rudele bolnavilor din disperare au apelat la ajutorul angajaţilor Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova şi au plătit sume între 50 şi 100 de lei pentru o unitate (40 ml). „Profitând de starea de disperare şi derută a rudelor care ar da orice în schimbul obţinerii sângelui necesar salvării bolnavului, discuţia era condusă în aşa manieră încât aparţinătorul trăgea singur concluzia că, în schimbul unor sume de bani, pacientul poate beneficia de sângele necesar, acest lucru fiind facilitat, bineînţeles, de faptul că aparţinătorii pacienţilor erau într-o situaţie disperată, determinată de starea gravă a rudelor lor internate“, au precizat procurorii doljeni în rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
 
VIDEO 

Descinderi la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova: doi angajaţi sunt acuzaţi că au vândut sânge la negru  

 
Anchetatorii au mai stabilit că angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova rezolva toate tranzacţiile la telefon. Pentru a proba toate aceste informaţii, patru poliţişti sub acoperire au mers şi au cumpărat sânge.
 
Poliţist sub acoperire: E pozitiv. E de-ăla pozitiv.
Cosmin Magaon: AB4?
I.: AB4, da. Mihai o cheamă. La…
C.M.: La ce spital e?
I.: Pansela, la Chirurgie …
C.M.: Pansela?
I.: Da, o operează jos.
C.M.: La numărul 1, aici?
I.: Da.
C.M.: Aşa şi cum… A2 pozitiv? AB4?
I.: AB4, AB4!
C.M.: Gata!
I.: Şi e de-aia pozitivă…
C.M.: Aşa şi…
I.: E bine două bastoane?
C.M.: Da, da, da! Cât ai matale, nu-ţi…
 
Asistentul Cristian Cosmin Magaon (24 de ani) şi registratorul Mihaela Oprişan (33 de ani), ambii angajaţi la Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova, sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată. Dosarul a fost trimis pe rol la Tribunalul Dolj. 
   
citeste totul despre: