Lia Olguţa Vasilescu: „Candidez la alegerile parlamentare“

Lia Olguţa Vasilescu: „Candidez la alegerile parlamentare“

Lia Olguţa Vasilescu candidedează la alegerile parlamentare

Lia Olguţa Vasilescu (PSD) este acuzată de patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lia Olguţa Vasilescu a declarat la emisiunea Punct Ochit, de la Oltenia3Tv, că s-a hotărât să candideze la alegerile parlamentare. „Candidez la Camera Deputaţilor dar rămân în continuare primar. Îi rog pe craioveni să voteze lista PSD la alegerile parlamentare pentru că un primar fără un Guvern favorabil nu poate face prea multe“, a spus primarul Craiovei.
 
Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă, în iunie 2012, primar al Craiovei din partea USL, ea fiind membru al PSD. În martie 2013 a candidat singură pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova şi a fost aleasă după ce în favorarea ei s-au pronunţat public mai mulţi lideri ai partidului, precum Victor Ponta şi Valeriu Zgonea.
 
Lia Olguţa Vasilescu a câştigat primăria Craiova în faţa lui Antonie Solomon, fostul primar, condamnat la închisoare pentru luare de mită.
 
De ce este acuzată Lia Olguţa Vasilescu:
 
Actualul primar al Craiovei a fost reţinut de procurorii DNA pentru patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani.
 
Procurorii DNA au mai dispus în cazul lui Radu Preda, city managerul oraşului, dar şi împotriva lui Daniela Elena Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Procuorii DNA au stabilit că în anul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu , personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. 
 

„Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite“, se arată în comunicatul DNA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările