Leacuri-minune pentru hipertensivi. Cum folosim sfecla, hreanul şi oţetul de mere pentru a reduce riscul de accident vascular - sfaturile medicilor

Leacuri-minune pentru hipertensivi. Cum folosim sfecla, hreanul şi oţetul de mere pentru a reduce riscul de accident vascular - sfaturile medicilor

Specialiştii susţin că tratamentele naturiste scad tensiunea arterială

Medicii ne atrag atenţia că hipertensiunea arterială creşte cu 70% riscul accidentelor vasculare. Pentru reducerea tensiunii arteriale pe lângă medicamente, fitoterapeuţi susţin că şi remediile naturiste pot fi de folos.

Hipertensiunea arterială reprezintă creşterea peste valoarea normală a presiunii sângelui prin artere. Medicii susţin că majoritatea cazurilor de hipertensiune arterial sunt provocate de ateroscleroză, îngustare a arterelor cauzată de depunerea unor straturi de grăsime pe pereţii acestora.

„În primul rând o persoană diagnosticată cu hipertensiune arterială are nevoie de o ecografie de artere renale. Hipertensiunea poate declanşa hemoragii în profunzimea creierului. Această boală poate fi prevenită din tinereţe prin mişcare şi dietă, iar alimentaţia nu trebuie să conţină sare şi grăsimi animale în exces. Persoanele care simt cefalee intense sau tulburări ale echilibrului trebuie să consulte imediat un medic. Măsurarea tensiunii se recomandă odată pe an, din timpul copilăriei“, a explicat medicul endocrinolog Iulia Săvescu.

Cum tratăm hipertensiunea?

Nutriţioniştii susţin că hipertensiunea arterială trebuie ţinută neapărat sub observaţie de medic. Pacienţii pot consuma anumite alimente care să îi ajute să se apere de această boală.

„Sfecla roşie are proprietăţi terapuetice, iar persoanele care consumă un pahar de suc de sfeclă roşie au o tensiune mai uşor de controlat. La fel ceapa şi usturoiul sunt alimente cu proprietăţi curative şi care influenţează în bine menţinerea tensiunii în valori normale“, a spus nutriţionistul Ioan Gavrilă.

Specialiştii sunt de părere că pentru hipertensiunea arterială există şi remedii naturiste. „Florile de păducel ajută extreme de mult la reducerea hipertensiunii arteriale. Frunzele de măslin induc dilatarea vaselor de sânge şi sunt recomandate persoanelor diagnosticate cu tensiunne arterială. Este recomandată şi o dietă bogată în iod, magneziu, acizi graşi omega 3 şi omega 6. Se recomadă doar 2 g/zi de sare marină neoidată“, a precizat fitoterapeutul Marian Coman.

Cele mai bune remedii naturiste pentru reglarea hipertensiunii:

-Persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială trebuie să consume timp de două luni câte un câţel de usturoi pe stomacul gol, după care să bea un pahar cu apă rece.

-Sucul de hrean ajută la fel la reglarea hipertesniunii. Se toacă mărunt şi se pune la fiert , iar după 20 de minute hreanul se stoarce bine. Pacienţii diagnosticaţi cu această boală trebuie să consume câte două linguriţe de hrean cu o oră înainte de masă timp de trei luni.      

-Mărarul consumat zilnic poate regla tensiunea. Se consumă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, după care se bea un pahar cu apă.

-Oţetul de mere scade tensiunea arterială.

-Ceaiul de zmeură de la plafar este bun în tratarea hipertensiunii arteriale. Se bea de două ori pe zi, jumătate de cană înainte de micul dejun, iar jumătate înainte de cină. Tratamentul trebuie urmat timp de 7 zile.

Medicii cardiologi au precizat că cele mai importante complicaţii alte tensiunii arteriale sunt: insuficineţa cardiacă, angina pectorală, infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral şi insuficienţa renală. „Tratamentul medicamentos trebuie început imediat dacă tensiunea arterială este mai mare decât 180/100 mmHG, tenisunea arterială este persistent crescută la valori de 160/100 mmHG sau în cazul pacienţilor care au diabet zaharat şi au tensiune aretrială mai mare de 140/190 mm GH“, a declarat medicul cardiolog Anca Mihăilescu.

Sfaturi pentru persoanele cu hipertensiune arterială:

-Oprirea fumatului. Tutunul contribuie la producerea altor îmbolnăviri (infarct, angină, cancer pulmonar)

-Creşterea consumului de fructe şi legume menţine creşterea echilibrului imunitar.

-Reducerea greutăţii.

-Consumul de alcool trebuie redus în cazul persoanelor cu hipertensiune arterială.

Vă mai recomandăm:

5 plante care normalizează tensiunea arterială

Cele mai bune tratamente naturale pentru hipertensiune

«Ce remedii scad tensiunea arterială?»

     

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: