Comisarul-şef Laurenţiu Lazăr, liderul grupării din Olt, zis „Tătuţu“, a făcut afaceri necurate de peste 1.000.000 de euro

Comisarul-şef Laurenţiu Lazăr, liderul grupării din Olt, zis „Tătuţu“, a făcut afaceri necurate de peste 1.000.000 de euro

Liderii reţelei au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Craiova

Liderul grupării, comisarul şef Laurenţiu Lazăr, de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, este acuzat de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălare de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Laurenţiu Lazăr, dar şi restul grupului infracţional au fost lăsaţi să plece la expirarea celor 24 de ore, cât au fost reţinuţi. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova vor judeca pe data de 17 decembrie propunerea de arestare preventivă. Procurorii DIICOT Craiova au stabilit că liderul reţelei era comisarul şef din cadrul IPJ Olt, care era numit de membrii reţelei ''Tătuţu''. Omul legii şi-a dezvoltat o adevărată afacere ilegală, iar cei care nu erau de acord cu el îi ameninţa cu dosare penale.  
 
Laurenţiu Lazăr, zis „Tătuţu”, de 41 de ani, din Slatina, judeţul Olt, colegul său de serviciu, inspector principal Bogdan Ciprian Gheorghiceanu, de 36 de ani, din Slatina, Florin Bîlteanu, de 42 de ani, director executiv adjunct, şi Ion Encescu, de 58 de ani, director la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii (AFPCM) Olt, şi consilierii superiori Anastasia Lioveanu, de 53 de ani, şi Gheorghiţa Prunişoară, de 53 de ani, din cadrul DGFP Olt, Leonard Ionuţ Poteraş, de 32 de ani, din Craiova, administratorul unei societăţi comerciale, Gheorghe Bădiţă, de 59 de ani, din Piatra-Olt, patronul altei societăţi comerciale, şi cei doi băieţi ai fostului director al SIF Oltenia, Bogdan şi Răzvan Buzatu, de 29 de ani, ambii directori de societăţi comerciale, sunt acuzaţi de spălare de bani, şantaj, abuz în serviciu,delapidare şi bancrută frauduloasă.
 
Lazăr a pus bazele afacerii în 2008
 
Laurenţiu Lazăr, comisarul şef  de la Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, împreună cu membrii grupului infracţional, i-au determinat pe unii dintre administratori unor societăţi pe care îi cerceta să încheie contracte cu firma soţiei sale. ''Tătuţu'' a pus bazele afacerii în anul 2008.
Comisarul şef şi inspectorul principal de poliţie Bogdan Gheorghiceanu, care îi este coleg de serviciu la IPJ Olt, au pus bazele unui grup infracţional. Valeria soţia lui Laurenţiu Lazăr a obţinut astfel contracte cu mai multe societăţi comerciale. Procurorii DIICOT Craiova au stabilit că firma era condusă chiar de ''Tătuţu'', care se ocupa personal de negocierea contractelor de pază, plata salariaţilor şi orice alte activităţi care implicau întocmirea de documente în relaţia cu alte persoane fizice sau juridice, existând indicii temeinice de săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.
 
Au recurs la şantaj 
 
Laurenţiu Lazăr şi Bogdan Gheorghiceanu le propuneau administratorilor pe care îi cercetau, în schimbul unei soluţii favorabile în dosar să încheie contracte de pază cu  SC. ROEDIL SRL Slatina, firma deţinută în acte de soţia comisarului şef din cadrul IPJ Olt.
 
Lazăr şi Gheorghiceanu nu s-au oprit aici, funcţionarii care au refuzat să le acorde rambursări ilegale de TVA pentru operaţiunile economice fictive, s-au ales cu dosar penale.  
 
Sub  coordonarea ofiţerilor de poliţie,membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a  unor aparate de joc de tipul slot-machines si  înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza  judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi.
 
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este evaluat la suma de  peste 1.000.000 de euro.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările