Lacomia lumească a lui Pimen, amânată din nou de Curtea Supremă

Lacomia lumească a lui Pimen, amânată din nou de Curtea Supremă

Pimen şi Gheorgne Flutur

Biserica se judecă cu statul pentru păduri în valoare de aproape 10 miliarde de euro. ÎPS Pimen al Sucevei a pus ochii pe 200.000 de hectare de pădure. Valoarea fondului forestier face cât jumătate din împrumutul de la FMI. Procesul a fost amânat  din nou.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea Supremă a amânat marţi disputa dintre biserică şi Stat pentru cea mai mare suprafaţă de pădure din România.200.000 de hectare de pădure care cuprinde 166.813 de hectare de vegetaţie forestieră şi mai multe anexe, cantoane şi spaţii de refugiu. Următorul termen a fost stabilit pentru 1 martie 2011. 

Fondul forestier  a fost la prima instanţă castigat de către ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, cel care controlează Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB).

VEZI AICI Lăcomia lumească a lui Pimen

Tribunalul Suceava a admis, la mijlocul lunii martie 2007, o cerere a FBORB privind retrocedarea unei suprafeţe de pădure şi obliga RNP, Direcţia Silvică Suceava şi statul român, prin Ministerul de Finanţe, să pună la dispoziţia fundaţiei o suprafaţă de 166.613 hectare. Valerian Solovăstru, şeful Regiei Naţionale a Pădurilor spune însă că acest lucru nu va fi posibil, deoarece actele arată clar faptul că Fondul Bisericesc a fost doar administratorul acestor păduri şi nu proprietarul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările