Iohannis, la lansarea celui mai nou model Ford: „Craiova redevine un important centru industrial al României“ VIDEO

Iohannis, la lansarea celui mai nou model Ford: „Craiova redevine un important centru industrial al României“ VIDEO

Klaus Iohannis, la lansarea Ford, de la Craiova FOTO Adevărul/Andreea Mitrache

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit joi, la Craiova, unde a participat, alături de premierul Mihai Tudose, la lansarea celui mai nou model Ford.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se creează încă 1.700 de noi locuri de muncă, o realizare foarte bună pentru economia locală şi regională. Craiova redevine un important centru industrial al României. Îmi exprim speranţa că va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford şi a industriei auto româneşti“, a declarat preşedintele la Craiova. 
 
„Acum 25 de ani, prezenţa în România unui nume precum Ford, părea utopie. Astăzi trăim un moment de bucurie pentru că acest mare eveniment reprezintă şi o declaraţie că România e un mediu bun pentru a face produse de calitate, un loc unde Ford a venit să rămână. Aici au găsit oameni de calitate care au reuşit să facă aceste lucruri minunate. În ceea ce priveşte infrastructura care uneşte Craiova de restul lumii suntem în grafic“, a declarat şi premierul Mihai Tudose. 

 
„Prezenţa domnului preşedinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive şi care îşi creează o reputaţie din ce în ce mai bună pe piaţa europeană", a precizat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.
Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport. 
 
Compania anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.
 
VIDEO
 
Modelul EcoSport va fi ansamblat la fabrica din Bănie şi va fi cel mai avansat şi complex automobil produs în România. Compania americană a oprit în luna iunie producţia modelului B-Max la Craiova.
 
Noul Ford EcoSport va oferi o experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP şi un cuplu de 300 Nm.
 

 

citeste totul despre: