Interlopii care au pus la cale „drumul sclavilor”, la un pas să fie eliberaţi din spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filip Serdaru şi membrii grupului infracţional au trecut fraudulos graniţa în Mexic aproximativ 600 de romi
Filip Serdaru şi membrii grupului infracţional au trecut fraudulos graniţa în Mexic aproximativ 600 de romi

Filip Serdaru, Dumitru Chiciu, Ovidu Chiciu şi Radulian zis Graţian, au fost arestaţi pe data de 27 martie şi sunt acuzaţi de săvîrşirea infracţiunii de trafic cu migranţi.

Magistraţii Tribunalului Dolj au admis ieri cererile de punere în libertate a inculpaţilor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de procurorii DIICOT Craiova. „Admite cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii Chiciu Ovidiu Bil, Chiciu Dumitru, Rădulean Liviu şi Sărdaru Filip. Dispune liberarea provizorie sub control judiciar a inculpaţilor Chiciu Ovidiu Bil, Chiciu Dumitru, Rădulean Liviu şi Sărdaru Filip. Cu recurs în termen de 24 ore. Pronunţată în şedinţa publică de la 13.11.2013”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Toţi membrii grupului infracţional fac parte din lumea interlopă din Craiova. Inculpaţii au racolat aproximativ 600 de romi pe care i-au trecut fraudulos graniţa în Mexic, Statele Unite ale Americii şi Canada. Fiecare persoană în parte a plătit suma de 8.000 de dolari.

Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit că migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic, iar după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York. Dumitru Chiciu, zis „Paris”, în vârstă de 39 de ani, Filip Serdaru, în vârstă de 40 de ani şi Luigi Cristinel Popescu, în vârstă de 44 de ani, sunt cunoscuţi în Craiova ca făcând parte din lumea interlopă. Cei trei bărbaţi au ajutat să treacă fraudulos graniţa şi persoane care aveau credite bancare şi pe care nu le mai puteau achita.  

Obligaţi să cerşească  

Migranţii care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de membrii grupării au fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA. Rudele interlopilor au declarat că aceştia sunt nevinovaţi şi au fost reţinuţi pe derept. „Membrii grupului infracţional au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 1 milion USD”, a declarat Adrian Glugă, procuror şef în cadrul DIICOT Craiova. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite