Haine de firmă contrafăcute, oprite în vama Calafat

Haine de firmă contrafăcute, oprite în vama Calafat

Un cetăţean din Macedoinia a încercat să ducă din Turcia în Bosnia 4.700 de articole textile contrafăcute. Bărbatul le-a spus poliţiştilor de frontieră că nu ştia ce transportă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 31 de ani a încercat să intre în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, la volanul unui autocamion. 

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, cantitatea totală de 4.766 articole textile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, şoferul autocamionului a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Turcia către o firmă din Bosnia, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 189.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, litera  b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările