Greşelile cele mai comune făcute de oamenii răciţi. Ce trebuie să ştie părinţii despre aspirina dată copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii susţin că românii luptă împotriva virozelor respiratorii cu tratamente mult mai periculoase decât boala. Pacienţii care cred că se îngrijesc astfel nu fac decât să îşi prelungească episoadele de răceală.

Specialiştii spun că trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că virozele nu se tratează cu antibiotice. Ba mai mult, se crează germeni tot mai rezistenţi la tratament, iar astfel se ajung să se prelungească şi episoadele de răceală. 

„Este foarte important să cerem sfatul medicului atunci când suntem răciţi şi vrem să scăpăm de această boală. Trebuie să ştim că există o mare diferenţă între siropurile de tuse şi chiar între efectele pe care le dau aspirina, paracetamolul sau ibuprofenul. În momentul în care ajungem să luăm trei siropuri acestea se anulează între ele şi nu mai au niciun efect asupra organismului. În unele cazuri dau şi alergii şi astfel starea de sănătate se înrăutăţeşte şi boala poate să persiste şi o lună. Părinţii trebuie să ştie că aspirina este interzisă până la vârsta de 12 ani, iar aceştia trebuie doar să scadă febra copiilor şi să meargă imediat cu ei la medic“, a spus Alina Toma, medic de familie.

Lucrurile care agravează răceala:

-Simptomele de răceală nu trebuie ignorate pentru că suprasolicită organismului în perioadele de îmbolnăvire şi vor conduce, inevitabil, la o imunitate slăbită. Corpul are nevoie de resurse suplimentare pentru a putea lupta împotriva bolii.

-Atunci când suntem răciţi nu trebuie să împrăştiem germenii şi este indicat să ne acoprim gura şi nasul când strănutăm sau tuşim.

-Românii au tendinţa atunci când răcesc să urmez tratament cu antibiotice, însă acestea nu sunt eficiente decât în cazul infecţiilor bacteriene. Antibioticele nu fac decât să slăbească sistemul imunitar, iar din această cauză organismul nu mai poate să lupte cu boala.

-Lipsa de hidratare în perioada în care suntem răciţi nu face decât să prelungească şi mai mult boala. Supa de pui şi consumul sporit de fluide ne poate ajuta să luptăm împotriva virozelor respiratorii.

-Lipsa de somn ne prelungeşte episoadele de răceală. Câteva ore de somn în plus ne ajută organismul să se refacă mult mai repede.

-Fumatul este nociv pentru organism, iar atunci când suntem răciţi este şi mai periculos. Plămânii sunt deja iritaţi suplimentar şi afectaţi de infecţia virală, iar din această  cauză pot să prelungească mai mult perioada de boală.

Medicii au mai precizat că medicamenţia trebuie prescrisă şi în funcţie de istoricul bolnavului. „Cei care au ulcer trebuie să evite aspirina şi antiimflamatoarele, iar pacienţii care suferă de insuficienţă renală trebuie să fie foarte atenţi când iau antibiotice. Este bine ca atunci când suntem răciţi să ajutăm la întărirea sistemului imunitar, iar vitamina C, echinacea, dar şi ceaiurile sunt indicate în perioada în care apar virozele respiratorii“, a mai spus Alina Toma, medic de familie. 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite