Ghimbirul, cel mai puternic medicament natural: folosit împotriva cancerului, în cure de slăbire, probleme cu tensiunea - explicaţiile nutriţioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghimbirul este considerat condiment-minune şi este cel mai puternic medicament natural. Specialiştii în nutriţie au explicat, pentru ”Adevărul”, că această plantă are o serie de beneficii asupra organismului şi poate fi consumată şi în timpul curelor de slăbire, având rezultate excelente.

Nutriţionistul Oana Cătănoiu, din Craiova, a declarat că ghimbirul, considerat un condiment-minune, conţine vitaminele B3, B5, A, C, E, fier, fosfor, potasiu şi siliciu.

„Ghimbirul nu este doar un condiment care dă gust mâncării,  dar poate fi folosit şi în curele de slabire sau împotriva migrenelor şi a durerilor menstruale. Pentru că ne apropiem de perioada cea mai caldă din an, este bine de ştiut că această plantă ajută şi la vindecarea arsurilor pielii, sub formă de comprese. Cel mai utilizat este însă ceaiul de ghimbir, care readuce echilibrul digestiei. Consumat zilnic, previne apariţia indigestiei şi a balonării, prin tonifierea tractului digestive. Poate reduce riscul de accident vascular, blocând depozitarea grasimilor pe artere şi poate preveni chiar şi cancerul, întărind sistemul imunitar. Putem consuma cafeaua cu ghimbir, deoarece are efect energizant şi reduce semificativ stresul“, a explicat, pentru ”Adevărul”, nutriţionistul craiovean Oana Cătănoiu.

Ajută la detoxifierea organismului

Specialiştii sunt de părere că, pe lângă un regim alimentar echilibrat şi un program de excerciţii fizice bine stabilit, gimbirul poate ajuta la detoxifierea organismului, dar şi la arderea caloriilor.

„Stimulează metabolismul şi este un adeversar de nădejde în cura de slăbire. Ghimbirul consumat frecvent ajută la instalarea senzaţiei de saţietate. Poate fi introdus în alimentaţia zilnic, dar în cantităţi moderate. Poate fi adăugat la salate, băuturi sau la diferite deserturi“, a mai povestit nutriţionistul Oana Cătănoiu.

Ceaiul de ghimbir consumat frecvent ajută pacienţii cu artrită, dar este eficient şi în tratamentul persoanelor diagonsticate cu cancer, care fac chimioterapie. De-a lungul timpului, susţin specialiştii, s-a demonstrat că această plantă opreşte vascularizarea tumorii şi împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

O ceaşcă de ceai consumată în fiecare dimineaţă poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Practic, substanţele active blochează depozitarea grăsimilor pe artere. Putem spune că că este un puternic medicament natural“, a mai precizat Oana Cătănoiu.           

Ghimbirul-condiment minune:

-Ghimbirul este un energizant puternic, iar o cană de ceai te poate înviora mult mai bine decât o cană de cafea.

-Ghimbirul poate fi folosit de femeile însărcinate-calmează greaţa.

-Ghimbirul scade tensiunea şi ajută la o mai bună circulaţie sangvină

-Ghimbirul luptă împotrova cancerului şi ajută la întărirea sistemului de imunitate.

-Ghimbirul te scapă de răceală şi este recomandat şi persoanelor care suferă de astm.

Craiovenii au declarat că au auzit că această plantă este miraculoasă şi are o mulţime de beneficii asupra organismului. „În fiecare dimineaţă consum o cană de ceai cu miere şi ghimbir. Am reuşit de fiecare dată să scape de răceală şi de infalmaţiile de la nivelul gâtului. Este adevărat că ajută şi la arderea caloriilor“, a declarat Iulia Stoica.

Bucătarii au precizat că în momentul de faţă ghimbirul este un ingredient care se găseşte în majoritatea restaurantelor. „Are un miros puternic şi un gust parfumat şi poate fi folosit în prăjituri, antreuri salate, sosuri, mâncăruri cu carne sau legume şi supe. Cu siguranţă poate da o nuanţă aparte de gust tuturor preparatelor“, a declarat bucătarul Marius Ciucă.

Reţetă: Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:

-3 cartofi

-5 morcovi

-o ceapă

-o felilă de ţelină

- o lingură ghimbir dat pe răzătoare

- un cătel de usturoi

-sare

-piper

-pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se tioacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă legumele tăiate în cuburi, iar toate ingredientele sunt acoperite cu apă. Se lasă la fier la foc mic, iar când supa a început să clocotească se aduagă ghimbirul, sarea şi piperul. În momentul în care legumele s-au fiert sunt scoase într-un castron şi pasate cu un mixer. În cazul în care supa este groasă se mai adaugă un pic de apă. Pătrunjelul tocat mărunt se adugă la  final. Supa de morcovi cu ghimir este gata în 45 de minute.

Vă mai recomandăm:

Cele mai profitabile culturi de plante medicinal

Remedii cu „tării“ din plante

Plante ideale pentru sănătatea femeilor

Tratamente naturiste cu ginseng, planta atotvindecătoare

       

 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite