Fraţii Mămăligă, condamnaţi în Marea Britanie pentru viol şi tâlhărie, vor face puşcărie cu „discount“ drastic în România

Fraţii Mămăligă, condamnaţi în Marea Britanie pentru viol şi tâlhărie, vor face puşcărie cu „discount“ drastic în România

Andrei Mămăligă Foto click.ro

În România, Ovidiu şi Andrei Mămăligă, cei doi fraţi condamnaţi la câte 18 ani de închisoare după ce au violat şi tâlhărit o femeie în Marea Britanie, vor ieşi mai repede din puşcărie decât dacă şi-ar fi ispăşit pedeapsa în ţara în care au fost condamnaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La această dată este în curs de finalizare procedura privind transferarea lui Andrei Mămăligă (30 de ani) în vederea continuării executării pedepsei într-un penitenciar din România, aşa cum s-a procedat anterior şi în cazul fratelui său Ovidiu (32 de ani) pentru care a fost admisă (prin decizie definitivă pronunţată în iunie 2019) cererea formulată de autorităţile britanice şi a fost dispusă transferararea acestuia în ţară.  Continuarea ispăşirii pedepselor în România le va aduce mai devreme cu şasea ani liberarea.

Pe scurt, după ce autorităţile din Marea Britanie au cerut încă de anul trecut transferarea lor în vederea continuării executării pedepsei de 18 ani în penitenciare din România, autorităţile judiciare din ţara noastră au întrebat omologii britanici dacă sunt de acord cu reducerea pedepsei la maximul special prevăzut de legea penală română pentru infracţiuneile corespondente pentru care au fost condamnaţi. Iar autorităţile britanice au fost de acord. 

„A fost adaptată pedeapsa de 18 ani închisoare aplicată prin hotărârea autorităţilor judiciare britanice prin reducerea acesteia la 12 ani închisoare, maximul special pentru infracţiunea corespondentă din legislaţia română. S-a dispus transferarea persoanei condamnate MOP pentru continuarea executării pedepsei de 12 ani închisoare într-un penitenciar din România. S-a dedus din pedeapsă perioada executată de la 08.06.2017 la zi. S-a dispus emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, se arată în considerentele sentinţei penale Nr. 242 pronunţată de Curtea de Apel Craiova (www.rolii.ro) pe 11 Septembrie 2019,  într-un dosar în care Ovidiu Mămăligă, care nu a fost de acord cu transferarea în România, contestă o decizie anterioară a aceleiaşi instanţe, precizând că nu i-au fost deduse toate zilele executate sau considerate ca executate în Marea Britanie.

Şi pentru fratele său, Andrei Mămăligă, a fost pronunţată o hotărâre similară în august 2019, însă în cazul lui, decizia nu este definitivă.

Au bătut şi violat victima şi au furat rubine, diamante, telefoane şi bani

Faptele celor doi au şocat în urmă cu doi ani Marea Britanie. Detaliile din dosar sunt cutremurătoare.

„În mod intenţionat, au întreţinut un raport sexual normal cu persoana vătămată R.S contrar voinţei acesteia, cei doi crezând în mod nerezonabil că R.S a consimţit; (...) au penetrat cu degetele vaginul persoanei vătămate R.S. contrar voinţei acesteia (...). Au încercat să penetreze cu degetele anusul persoanei vătămate R.S contrar voinţei acesteia, cei doi crezând în mod nerezonabil că R.S a consimţit (..). Au intrat fără drept în ambarcaţiunea-locuinţă a S. P. pe Grand Union Canal (...) şi au furat un inel din aur cu rubin şi diamant, un inel din aur în formă de şarpe, un telefon mobil marca Sony Experia, un telefon mobil marca Samsung Galaxy şi suma de 100 lire”, se arată în considerentele deciziei citate, care fac trimitere la sentinţele pronunţate de autorităţile britanice.

Prin sentinţa nr. T20177302 pronunţată de către Curtea Coroanei Isleworth la data de 1 decembrie 2017 (care a stabilit iniţial o pedeapsă de 12 ani de închisoare), definitivă printr-o hotărâre din 13 martie 2018, Ovidiu Mămăligă a fost condamnat la pedeapsa de 18 ani închisoare (cu 6 ani extensie) pentru comiterea, la data de 10 mai 2017, a infracţiunilor de viol, atac cu penetrare, tentativă de viol, spargere şi atac cu vătămare corporală, aşa cum sunt denumite infracţiunile în legislaţia britanică.

Tot la18 ani de închisoare (cu o perioadă de prelungire de 6 ani) a primit şi fratele său, Andrei Mămăligă, condamnat prin sentinţei penale nr. T20177302 din 1 decembrie 2017, rămasă definitivă la 4 decembrie 2017. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: