Fratele unui magistrat din Craiova, condamnat la închisoare cu executare. Avocatul Bogdan Mitrache este acuzat de trafic de infuenţă

Fratele unui magistrat din Craiova, condamnat la închisoare cu executare. Avocatul Bogdan Mitrache este acuzat de trafic de infuenţă

Fratele magistratului din Craiova, condamnat la închisoare cu executare FOTO (ziaruldevalcea.ro-Bogdan Mitrache/FOTO: jurnaldeziarist.blogspot.com-Vasile Anghel)

Avocatul Bogdan Mitrache a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de infulenţă. Sentinţa dată de magistraţi nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Fratele magistraului din Craiova este acuzat că i-a cerut suma de 20.000 de euro lui Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial. Avocatul Bogdan Mitrache i-a promis denunţătorului că o să îl scape de un dosar aflat pe rol la Curtea de Apel din Craiova.

Ion Bogdan Mitrache şi Vasile Anghel zis „Amar” s-au întâlnit pentru prima dată în luna octombrie 2013. Avocatul a cerut  suma de 10.000 euro, pentru a obţine o hotărâre favorabilă denunţătorului, fiului şi concubinei acestuia, la Judecătoria Craiova. Afacerea a picat din cauză că fratele interlopului Bercea Mondial nu a dispus de suma de bani respectivă.
 
S-au întâlnit întâmplător
 
Avocatul Ion Bogdan Mitrache şi Vasile Anghel zis „Amar” s-au întâlnit întâmplător în apropierea Tribunalului Olt la sfârşitul lunii mai, acesta din urmă reproşându-i că nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsă în condiţiile susmenţionate, invocând faptul că „treaba era aranjată”.
   
Avocatul din cadrul Baroului Vâlcea i-a sugerat lui Vasile Anghel zis Amar că pot relua discuţiile, iar în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina prin intermediul fratelui său, pe judecătorii din cadrul Curţii de Apel Craiova, învestiţi cu soluţionarea apelului să dispună o hotărâre favorabile pentru sine, fiul său şi concubina acestuia. Ion Bogdan Mitrache a pretins, iniţial, ca suma de 20.000 de euro să-i fie achitată în 2 tranşe : 10.000 de euro în cel mai scurt timp iar, restul de 10.000 de euro după rămânerea definitivă a hotărârii Curţii de Apel Craiova.
 
Prins în flagrant

Avocatul a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferenţa să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranşe: suma de 9.000 de euro în zilele următoare iar diferenţa de 10.000 de euro după pronunţarea hotărârii judecătoreşti.   

Fratele magistratului din Craiova a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti al 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Sentinţa poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.
 
Cercetat în alt dosar

Procurorii DNA-Serviciul Craiova au stabilit că, în cursul anului 2013, avocatul Ion Bogdan Mitrache, a cerut în două tranşe, suma de 29.000 de euro de la Ionel Călin zis „Nixon“ şi de la concubina acestuia Alina Ştefanaia Călin. Avocatul a lăsat să se înţeleagă faptul că, are influenţă asupra magistraţilor judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să nu dispună şi să nu menţină arestarea preventivă a lui Ionel Călin şi a doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora.     
 
Avocatul Ion Bogdan Mitrache pentru a fi cât mai convingător, s-a folosit de relaţia de rudenie apropiată cu fratele său, magistrat judecător din cadrul Curţii de Apel Craiova, Secţia Penală.

Mai citeşte şi

Şantaj la adresa unui judecător din Craiova. Ionel Călin zis „Nixon“ a ameninţat un avocat că îi va denigra fratele magistrat pentru că nu a primit o sentinţă favorabilă

Avocatul turnat la DNA de traficul lui Bercea Mondial, trimis în judecată pentru trafic de influenţă
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: