Fratele interlopului Bercea Mondial vindea staţii de autobuz, iar primarul din Daneţi semna facturile umflate. Ce au păţit cei doi parteneri de afaceri

Fratele interlopului Bercea Mondial vindea staţii de autobuz, iar primarul din Daneţi semna facturile umflate. Ce au păţit cei doi parteneri de afaceri

Amar, fratele Lui Bercea, a fost condamnat la şase ani cu executare

Anchetatorii au stabilit că fostul primar al comunei Daneţi a cumpărat de la fratele lui Bercea Mondial băncuţe, leagăne şi staţii de autobuz la preţuri mult mai mari decât cele reale. Acelaşi primar a mai fost judecat pentru devalizarea unei şcoli din comună. Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat la doi ani cu suspendare.

Primarul comunei Daneţi, Constantin Spiridon, a fost acuzat în 2014 de săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acelaşi dosar au fost acuzaţi şi  contabila Primăriei Daneţi,  Elena Biţu, de fals intelectual şi abuz în serviciu, iar Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea Mondial, de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2008- 2012, primarul Constantin Spiridon, în complicitate cu contabila Elena Biţu, au organizat o procedură de achiziţie directă în urma căreia au acceptat la plată facturi pentru achiziţia unor produse la preţuri supraevaluare care au fost plătite din bani publici - bănci stradale, staţii de autobuz, leagăne pentru copii, materiale vândute de Vasile Anghel, zis Amar, prin firmele pe care acesta le deţine, creând un prejudiciu total la bugetul localităţii de peste 360.000 lei.

După 4 ani de judecată, la sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au hotărât definitiv ca fostul primar să primească doi ani de închisoare cu suspendare, iar fratele lui Bercea să fie încarcerat pentru o perioadă de şase ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: