FOTOGALERIE Localnicii din comuna Mischii îşi sapă singuri şanţuri în pământ de frica inundaţiilor

FOTOGALERIE Localnicii din comuna Mischii îşi sapă singuri şanţuri în pământ de frica inundaţiilor

Oamenii se tem de frica inundaţiilor, aşa că singuri şi-au săpat şanţuri

Oamenii din comuna doljeană Mischii, au început să îşi sape singuri canale şi şanţuri în pământ pentru scurgerea apei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localnici au ieşit de la primele ore ale dimineţii cu câte o lopată în mână, iar câteva ore au săpat şanţuri în faţa porţilor „Nu aşteptăm noi să vină autorităţile să ne ajute, aşa cum au făcut cu sin istraţi din în Vrancea sau din Buzău. Ne facem noi singuri treaba. Este greu, dar nu avem ce să facem. Zăpada cred că are un metru. Dacă mă apucă noaptea şi nu termin treaba şi mâine este o zi. Nu vrem să mai trecem prin coşmarul din 2005, când zeci de case au fost distruse din cauza inundaţiilor“,a  spus un localnic.

„Comuna noastră a fost afectată de inudaţii“

Primarul comunei Mischii susţine că oamenii au înţeles că este important ca fiecare să îşi sape în faţa porţii şanţuri pentru scurgerea apei „În satul Motoci, care este arondat comunei Mischii nu mai sunt probleme. Oamenii şi-au făcut déjà rigole, iar acum stau liniştiţi. Comuna Mischii a fost grav afectată de inundaţii în anul 2005, iar acum nu vrem să păţim la fel. Cred că în câteva zile vom putea spune că stăm liniştiţi în cazul în care temeraturile vor creşte în termometru, iar zăpada se va topi“,a spus Gheorghe Popa, edilul localităţii.

Tanti Maria, are 76 de ani, iar încă de la ora ţapte dimineaţa era în faţa porţii şi îşi făcea singură şanţ în pământ „Ce să fac mamă decât să mă pomenesc cu apa peste mine în casă mai bine muncesc aici câteva ore şi gata am rezolvat problema. Este greu la 76 de ani când nu ai pe nimeni să te ajute,  dar asta este situaţia. Dacă noi nu ne gospodărim singuri, atunci cine să o facă ?“, a spus bătrâna.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO


În anul 2005 zeci de gospodării din comuna doljeană Mischii au fost distruse din cauza inundaţiilor.         
     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările