FOTO VIDEO Ritual straniu şi tulburător în Dolj, cu focuri aprinse pe morminte, bocete şi morţi strigaţi pe nume

FOTO VIDEO Ritual straniu şi tulburător în Dolj, cu focuri aprinse pe morminte, bocete şi morţi strigaţi pe nume

Oamenii din Salcia au aprins focul în cimitir pentru a încălzi sufletele morţilor

Localnicii din Salcia în fiecare an în Joia Mare au un ritual straniu şi tulburător. Oamenii aprind focul pe morminte ca să încălzească sufletele morţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Focurile au început să ardă în această dimineaţă în cimitirul din Salcia imediat după cântatul cocoşului. Localnicii au venit să îşi plângă morţii plecaţi pe lumea cealaltăi. Mariana Besnă are 65 de ani şi a rămas văduvă de 2 ani, iar astăzi cu lacrimi în ochi şi-a implorat soţul să întoarcă acasă. „Domnişoară atraşi de căldură morţii se ridică din mormânt. În fiecare an în Joia Mare aprindem focul în cimitir. Toţi ne chemăm morţii acasă în această zi“, a povestit femeia.
 
VIDEO
 
Morţii strigaţi pe nume
 
Oamenii iau la subraţ un snop de boji, iar în mână un ciob plin cu foc.  În tot cimitirul din localitatea Salcia se aud bocete, iar morţii sunt strigaţi pe nume. Localnicii au declarat că obiceiul trebuie făcut în fiecare an. „Morţii aşteaptă să se încălzească odată pe an, iar dacă nu venim se supără. La final se face un foc mare în mijlocul cimitirului“, a povestit o localnică.
 
VIDEO   
 
Preoţii condamnaă obiceiul din Salcia şi susţin că are origini păgâne.  
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările