FOTO VIDEO Primăriile au mărit taxele şi impozitele pentru a acoperi găurile din buget. Oamenii: „Guvernanţii ne dau cu o mână şi ne iau cu două“

FOTO VIDEO Primăriile au mărit taxele şi impozitele pentru a acoperi găurile din buget. Oamenii: „Guvernanţii ne dau cu o mână şi ne iau cu două“

Primarul din comuna Întorsura a precizat că anul 2018 este unul greu

Primăriile din judeţul Dolj au ajuns la fundul sacului, aşa că autorităţile au mărit taxele şi impozitele pentru a putea acoperi găurile din buget. Creşterea dărilor este destul de semnificativă şi va merge în anumite cazuri până la 18%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarii din Dolj susţin că după scăderea impozitului pe venit, sumele care vor intra în visteria instituţiei vor fi mult mai mici. Edilii ca să nu rămână cu gaură în buget au majorat taxele şi impozitele de la 1 ianuarie 2018. Dările în comuna doljeană Întorsura au crescut cu 18%. „Impozitul pe terenuri a cresut de la 48 de lei la 50 de lei, iar pentru imobile a cresut cu 15 lei, adică 18%“, a spus Relu Nuţa, inspector Serviciul de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Întorsura.
 
Oamenii din comuna doljeană Întorsura au precizat că noua majorarea de 18% este foarte mare pentru bugetul lor. „Guvernanţii ne dau cu o mână şi ne iau cu două. 18% pentru plata taxelor şi impozitelor este foarte mult, iar din punctual meu de vedere oamenii nu vor avea bani să achite aceste dări. Eu am o pensie de 550 de lei şi nu îmi convine acest lucru absolut deloc“,a  spus un localni din comuna doljeană Întorsura.
 
VIDEO
 
În oraşul Băileşti de la 1 ianuarie 2018 s-a majorat cota de impozitare a clădirilor deţinute de persoanele fizice de la 0,8% la 0,13%. „Modificarea a survenit în urma modificării Codului Fiscal care stabileşte o nouă impunere a terenurilor, curţilor, dar şi construcţiilor. Vom avea un impozit undeva u 50, 70 lei mai multe în unele cazuri“, a spus Vioelta Moţăţăianu, director Serviciul de Taxe şi Impozite Craiova.
 
Primăria din comuna doljeană Greceşti a crescut atât de mult salariile angajaţilor, iar acum nu mai are de unde să îi plătească.  
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările