FOTO VIDEO Cât au investit craiovenii pentru curăţenie în „ţarcurile“ cu tomberoane. „De când avem sistem de supraveghere, a dispărut mizeria“

FOTO VIDEO Cât au investit craiovenii pentru curăţenie în „ţarcurile“ cu tomberoane. „De când avem sistem de supraveghere, a dispărut mizeria“

Ghenele de gunoi situate într-un cartier din centrul oraşului Craiova sunt monitorizate 24 de ore din 24 cu camere de supraveghere, iar la tomberoane au fost instalate sisteme cu cifru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii susţin că s-a luat această decizie pentru că ajunseseră să plătească facturi tot mai mari, din cauză că orcine aducea la ghena lor tot felul de lucruri. Sistemul de supraveghere a costat peste 30.000 de lei, iar iar o parte din sumă este suportată de locatari. Imaginile sunt analizate zilnic de preşedintele asociaţiei, iar cei care împrăştie gunoiul vor ajunge direct pe mâna poliţiei.

„Acest sistem a fost montat acum câteva zile, dar după cum se observă nu mai este absolut deloc gunoi aruncat pe jos. Noi am fost de acord imediat cum am aflat că vor să facă o astfel de investiţie. Totul este monitorizat  24 de ore din 24, iar astfel nu vor mai exista probleme absolut deloc. Eu cred că astfel de investiţii ar trebui făcute în toate cartierele oraşului, iar atunci nu vom mai vedea gunoi aruncat peste tot şi nici nu vor mai apărea focare de infecţie“, a povestit o craioveancă.
 
 
Preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 58 Craiova a precizat că investiţia va fi amortizată în perioada următoare. „Anul trecut avem 8 metri cubi de gunoi, iar acum s-a ajuns la 11 metri cubi, iar acest lucuru înseamnă că noi pierdem 2.000 de lei prin acest gunoi aruncat de aceste persoane. Sistemul video o să ne ajută să îi identificăm pe cei care aruncă gunoiul necontrolat“, a spus Dorel Belcea, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr 58 Craiova.   
 
Cetăţenii care aruncă gunoiul pe domeniul public riscă amendă până la 1.500 de lei. „De când a fost montat acest sistem de supraveghere nu mai este mizerie, iar în zonă nu se mai aruncă gunoiul la întâmplare. Acum toţi respectă legea şi nu au mai existat discuţii. Eu sunt de acord ca cei care încalcă legea să fie sancţionaţi. Eu nu cred că în străinătate se aruncă gunoiul la întâmplare. La noi ştiu că nu sunt traşi la răspundere, iar fiecare face ce vrea“, a povestit Aurel Ionescu. 
 
VIDEO  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: