VIDEO Culmea credinţei: oltenii din Radomir, în pelerinaj la chipul lui Iisus apărut pe grătarul unui bar din comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chipul lui Isus Hristos a părut în faţa unui bar din Dolj
Chipul lui Isus Hristos a părut în faţa unui bar din Dolj

Chipul lui Iisus Hristos a apărut în Vinerea Mare pe un grătar amplasat  în faţa unui bar din localitatea doljeană Radomir. Oamenii cred că Mântuitorul a coborât pământ, iar locul s-a transformat imediat în pelerinaj.

Vestea că în faţa unui bar din localitatea doljeană Radomir a apărut chipul lui Iisus Hristos s-a răspândit repede.  Oamenii din toată ţară au venit repede să vadă minunea şi să aprindă o lumânare.

„Se vede clar chipul Mântuitorului. A apărut în Vinerea Mare, iar de atunci acest loc s-a transformat într-un pelerinaj. Este o minune de la Domnul”, a povestit Georgeta Stancu, în vârstă de 76 de ani, din Radomir. “Sătenii din comuna noastră sunt necredincioşi, iar Iisus Hristos a vrut să le arate că există credinţă. Am venit astăzi să aprind o lumânare şi să mă rog. Eu în fiecare duminică merg la biserică şi cred despre mine că sunt un cu frică de Dumnezeu“, a mai spus Georgeta Stancu.

„Nu este desenat“

Chipul lui  Iisus Hristos a fost descoperit în Vinerea Mare chiar de patronul barului. Marian Mihăilescu, în vârstă de 34 de ani, a povestit că a văzut cum chipul lui Iisus Hristos a luat formă. „În 10 minute, chipul  Mântuitorului a luat formă pe  grătarul  din  faţa  barului. Preotul mi-a spus că este chipul lui Iisus Hristos. Timp de trei zile a trecut pe-aici să vadă minunea. Nu am făcut eu să apară imaginea acolo. Se vede cu ochiul liber că nu este desenat. Oamenii vin să aprindă o lumânare  şi cred că Dumnezeu a vrut să ne arăte că există. În acest loc vreau să ridic o troiţă“, a precizat proprietarul localului. 

„Seara, semnul se poate observa bine”

Marin Mihăilescu a mai povestit că la sfîrşitul  lunii martie  a mai apărut din senin o cruce într-o buturugă. Bărbatul a precizat că n-a luat atunci  în seamă acest lucru, însă acum este convins că Dumnezeu i-a trimis un semn.

„Am credinţă, dar iniţial am zis că astfel de apariţii au mai avut loc de-a lungul timpului şi la alte personae. La mine aceste minuni au avut loc de două ori. Este anormal să nu crezi că este ceva la mijloc. Au fost oameni care au venit  să  spele  cu apă chipul  lui  Iisus Hristos  apărut  în  Vinerea Mare,  doar pentru a se convinge  că este real. Doar cine nu crede în Dumnezeu nu are cum să nu vadă chipul Mântuitorului. Seara, semnul se poate observa foarte bine. Localnicii se strâng aici la bar doar să vadă minunea “, a mai  povestit  doljeanul.

„Vin oameni de la Craiova şi de la Bucureşti”

Unii  localnici  din  Radomir  sunt convinşi că  Dumnezeu şi-a îndreptat privirea către ei. Cu lacrimi în ochi, unii oameni promit  că  vor încerca, de-acum înainte,  să  schimbe  în  bine  ceva  din comportamentul lor. „Eu sunt bătrână, mamă, şi cu siguranţă am avut multe greşeli la viaţa mea. Vreau măcar acum  să  încerc  să  îndrept o parte din  lucrurile  pe care nu le-am făcut tocmai bine. M-am rugat la chipul lui Iisus Hristos şi i-am cerut să mă ierte pentru absolut tot”, a spus Maria Coman. “Poate unii nu cred în aceste minuni, dar cu siguranţă este un semn de la Dumnezeu. După cum vedeţi, Mântuitorul are faţa îndreptată către biserică. Aici a vrut să apară pentru ca noi să îl vedem. Sute de oameni trec pe-aici, se închină şi spun o rugăciune. Au venit din Caracal, din Craiova, de  la Bucureşti, iar fiecare a spus aceelaşi lucru: <<Este chipul lui Iisus Hristos>>“, a încheiat femeia.

Localnicii din comuna Radomir spun că greşesc în momentul în care vin la bar şi consumă băuturi alcoolice, dar sunt de părere că Dumnezeu o să îi ierte. „Acum, de când a apărut  chipul  Mânuitorului  pe grătarul din faţa localului, doar despre  asta  vorbeşte toată lumea. Cu siguranţă nu este nimic greşit în faptul că mai bem şi noi câte un pahar din când în când. Poate nu este bine  că facem aşa ceva, dar cu toţii suntem păcătoşi. Important  este  cum suntem ca oameni. Fiecare dintre noi are credinţa în suflet. Nu contest că este chipul lui Iisus Hristos. Sincer să vă spun, sute de oameni au trecut  pe -aici. Unii cred că este o minune, însă alţii sunt sceptici. Până  la urmă este un semn. De  ce nu a apărut  în  altă  parte? “ , a adăugat un localnic.     

Preotul comunei Radomir din Dolj a precizat pot apărea semne divine. „Am văzut şi eu imaginea care a apărut la noi în localitate. Se poate să fie un semn acum de sărbători, un semn divin“, a declarat  preotul Nicolae Mustaţă.  

 „Miracolul” din Ialomiţa

Anul trecut, a  treia zi  după  Crăciun, în Ialomiţa, pe scoarţa unui copac a apărut chipul  lui  Iisus  Hristos care  varsă  lacrimi. Pomul pe care se află chipul Mântuitorului este situat la şapte kilometri de localitatea ialomiţeană Griviţa, în mijlocul câmpului. Oameni din toată ţara au venit să se închine copacului, s-au rugat şi au aprins lumânări. După câteva zile, „miracolul“ a fost revendicat de pictorul Dumitru Bărzoi, din Amara, care a spus că a pictat copacul în scop comercial: pentru a atrage clienţi vara, când vindea pepeni pe marginea drumului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite