FOTO VIDEO „Bătrânii zburători“ care ies din casă peste gard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii sar gardul pentru a putea ieşi din casă
Pensionarii sar gardul pentru a putea ieşi din casă

De şapte ani, membrii a două familii din Craiova sunt nevoiţi să sară un gard înalt de doi metri pentru a-şi părăsi locuinţa.

Două familii au pierdut în anul 2006 în instanţă terenul pe care se afla aleea de acces.De atunci, craiovenii sunt nevoiţi să urce şi să coboare o scară de fiecare dată când vor să plece de acasă. Vasilica Mitu, în vârstă de 78 de ani, povesteşte că este prizonieră în propria locuinţă. „Eu sunt bătrână, iar dacă, Doamne fereşte, mi se face rău, nu pot să chem ambulanţa. Ce fac medicii? Sar gardul să ajungă la mine? M-am săturat de absolut tot. Legea în România nu este lege pentru toată lumea. Cum a putut instanţa să dea o hotărâre definitivă şi irevocabilă în cazul nostru? De şapte ani urc şi cobor scara pentru a putea ieşi la strada principală. Am cerut şi ajutorul preşedintelui statului, dar degeaba“, a exclamat bătrâna.

„Dacă vor să plece, să zboare“ 

Craiovenii spun că, în anul 2002, un fost procuror a cumpărat apartamentul de la etajul 1 al unei case naţionalizate situat pe strada Mamaia. Accesul din stradă se făcea pe o alee lată aflată între casa lor şi locuinţa vecină. Actualul proprietar a închis calea de acces a bătrânilor. Ba mai mult, a câştigat acest drept şi în instanţă. Bebe Mitu, un alt locatar al casei, a declarat că s-a dezechilibrat de mai multe ori şi chiar a căzut de pe scară. „Mi-am fracturat mâna. Am alunecat şi am căzut. Este vai de noi. 40 de zile am stat cu mâna în ghips. La vârsta noastră facem sport extrem. Aşa ne chinuim de 7 ani de zile. Sunt ani de coşmar pentru noi“, a precizat bărbatul în vârsă de 78 de ani.  

   

Pensionarii au pierdut calea de acces în urmă cu 7 ani 

Disperaţi, oamenii au cerut ajutor şi preotului bisericii din apropiere. Pensionarii l-au rugat să îi lase să îşi facă o poartă prin curtea lăcaşului de cult, însă nici aici nu au avut sorţi de izbândă. „Dacă vor să plece din curte, să zboare. Nu vrea nimeni să îi lase să îşi facă poartă. Nu mă interesează absolut deloc pe mine că sar gardul. Să fie sănătoşi. Ne fac de râs. Toată ziua sar gardul. Să vadă enoriaşii aşa ceva nu este normal“, a  spus administratorul bisericii care se află lângă casă.

   

Administratorul bisericii din Craiova are un sfat pentru cele două familii: să zboare dacă vor să plece de acasă 

Craiovenii care locuiesc pe strada Mamaia, la numărul 7, au povestit că, practic, sunt izolaţi de lume. „Ne-am mutat corespondenţa la un vecin, iar acolo ne vin facturile şi scrisorile. Am ajuns să plecăm de acasă odată la câteva zile. Nu mai suportăm să sărim gardul pentru a ajunge şi noi la stradă“, a declarat Doina Fântână, în vârstă de 80 de ani.  

Ilie Luţă, fost procuror la Curtea de Apel Craiova şi cel care a câştigat în instanţă calea de acces, nu a vrut să comenteze situaţia. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite