FOTO VIDEO Anchetă în cazul bărbatului care a murit la cumpărături, strivit de un container. Soţia: „Mi-au omorât soarele. M-au distrus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Ciobanu a murit strivit de un container într-un supermarket din Craiova
Raul Ciobanu a murit strivit de un container într-un supermarket din Craiova

Incident şocant petrecut pe data de 27 decembrie în magazinul Selgros Cash & Carry din Craiova. Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Gorj, şi-a găsit sfârşitul după ce un container plin cu electrocasnice i-a căzut în cap de la cinci metri înălţime.

Raul Ciobanu se afla în magazin la cumpărături împreună cu soţia, iar în momentul în care a ajuns la raionul de electrocasnice i-a căzut în cap de la cinci metri înălţime un container plin cu marfă. Bărbatul de 52 de ani a fost transportat la spital în stare gravă, iar după câteva ore a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat.

„Mi-au omorât soarele. Cum este posibil să intri în magazine şi să mori? Ce mă fac? Nu ştiu să triesc fără el“, a afirmat Corina Ciobanu (foto jos), soţia lui Raul Ciobanu.

Raul Ciobanu a murit strivit de un container într-un supermarket din Craiova

Dosar pentru ucidere din culpă

Din primele verificări se pare că tragedia de la  hipermarketul Selgros Cash & Carry din Craiova a fost provocată de un angajat care lucra pe un motostivuitor şi care nu a manevrat corect utilajul, iar containerul a căzut peste clientul în vârstă de 52 de ani. Raul Ciobanu lucra de 9 ani în Germania, iar pe data de 21 decembrie a venit în ţară să petreacă sărbătorile alături de soţie. Bărbatul s-a căsătorit anul trecut cu Corina, iar împreună trăiau o frumoasă poveste de dragoste.

„Lui îi plăceau foarte mult electronicele şi a rămas să se uite să vadă ce îi place. Eu m-am dus la raionul de paste, însă după câteva minute l-am sunat şi nu mi-a răspuns. Am crezut că avea telefonul pe silenţios, însă când am ajuns la el era întins pe jos. A căzut un palet peste el. Nu era în zonă nicio o bară de protecţie. Dacă ar fi fost, el nu trecea pe acolo“, a mai povestit Corina Ciobanu.

Raul Ciobanu a murit strivit de un container într-un supermarket din Craiova

Raul Ciobanu venise din Germania să petreacă sărbătorile cu soţia

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. „Un angajat al supermarketului a manevrat greşit un motostivuitor şi un container cu marfă a căzut peste un client. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, iar cei vinovaţi riscă o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare“, a precizat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Reprezentanţii magazinului Selgros Cash & Carry din Craiova au oferit un punct de vedere cu privire la incidentul din data de 27 decembrie. „Înainte de orice, Selgros Cash & Carry îşi exprimă regretul profund pentru pierderea unei vieţi omeneşti. Este şi va fi alături de familia victimei, care a fost contactată. Compania face tot ce îi stă în putere pentru a o ajuta. De asemenea, reprezentanţii Selgros Cash & Carry colaborează deplin cu organele de anchetă abilitate pentru elucidarea condiţiilor în care s-a produs tragedia. Tot autorităţile se vor pronunţa cu privire la evoluţia şi concluziile anchetelor în derulare“.

Inspectorii ITM Dolj au deschis o anchetă în cazul bărbatului are a murit la cumpărături  

Inspectorii ITM Dolj au deschis şi ei o anchetă şi verifică acum dacă au fost respectate normele de securitate şi sănătate în muncă. „Angajatorul trebuia să blocheze calea de acces unde s-a lucrat şi să nu permită accesul cumpărătorilor în zona respectivă“, a spus Mugurel Tătaru, inspector de muncă în cadrul ITM Dolj. 

Raul Ciobanu a murit strivit de un container într-un supermarket din Craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite