FOTO VIDEO Casă, maşină şi plasmă din ajutorul încasat în Anglia. Reportaj la doljeanul ajuns vedetă în „Daily Mail“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Lazăr, în vârstă de 36 de ani, din comuna doljeană Argetoaia, susţine că şi-a renovat casa în totalitate cu banii primţi ca ajutor social în Marea Britanie. Bărbatul lucrează cu ziua în construcţii şi la strângerea fierului vechi.

Maria Lazăr, în vârstă de 33 de ani, din comuna doljeană Argetoaia, povesteşte că soţul său a plecat la muncă în străinătate în momentul în care au fost ridicate restricţiile privind piaţa muncii pentru România. Femeia recunoaşte că Ion Lazăr trimite bani acasă la cei trei copii, iar într-un an de zile a reuşit să strângă şi suma de 2.500 de lire pentru reabilitarea imobilului. 

„Era o casă veche, iar soţul meu a strâns banii necesari să o repare. Ştiu că munceşte acolo cu ziua în construcţii sau strânge fier vechi. Nu ştiu dacă are ajutor social. Nu mi-a spus niciodată absolut nimic. Dacă nu pleca din ţară era vai de capul nostru. Doar cu alocaţia copiilor muream de foame. Sunt luni în care îmi trimite acasă şi câte 300 de lire. Statul în România nu vrea să ne dea ajutor social dintr-un singur motiv: aveam termopane. A reuşit să mai cumpere o furgonetă şi o plasmă “, a povestit femeia.

Soţia lui Ion Lazăr susţine că şi-a renovat casa cu aproximativ 2500 de lire

„Cred că voi face 60.000 de lire sterline“

Ion Lazăr a povestit pentru  Channel 5 şi Daily Express că este foarte uşor să obţi ajutor social în Anglia. „Îmi dă o casă gratuit, îmi dă bani, îmi dă de toate. Sunt foarte fericit pentru că în Anglia am făcut aceşti bani. Ce poţi spune - mulţumesc Anglia, m-a ajutat. Am tot ce îmi trebuie acum. Cred că în doi sau trei ani voi face 60.000 de lire sterline, poate şi mai mult“, afirmă în prezent Lazăr, potrivit Daily Express.

Vecinii bărbatului care susţine sus ţi tare că şi-a renovat casa din banii primiţi ajutor social în Anglia povestesc că nu ştiu cu exactitate cu ce se ocupă acesta în străinătate. „Erau săraci înainte să plece el în Anglia. Munceam împreună cu ziua. Banii pe care îi câştiga nu îi ajungeau să cumpere de mâncare pentru toată familia. A reuşit în doi ani să îşi refacă casă şi să îşi cumpere o maşină. Se vede clar că situaţia materială s-a îmbunătăţit. Aici în comuna Argetoaia nu avea ce să facă. Casa nu era terminată  şi ştiu că locuiau într-o singură cameră. Acum au baie, bucătărie şi două dormitoare“, a declarat Aurelia Căpăţână, în vârstă de 67 de ani.

Localnicii susţin că Ion Lazăr a reuşit să renoveze casa cu banii din Anglia

Maria Lazăr a mai povestit că de sărbători soţul va fi acasă cu toată familia. Le-a promis copiilor că o să le aducă multe cadouri, iar de când a plecat în Anglia s-a ţinut de cuvânt în momentul în care le-a promis ceva. „Am fost şi eu în Anglia, dar nu mi-am găsit de muncă. Nici el nu are  acte acolo şi nici contract legal. Nu avem ce să facem“, a mai povestit femeia.  

În comuna doljeană Argetoaia sunt 4382 de locuitori, iar peste 60% sunt plecaţi la muncă în străinătate. „ La noi în comună nu ai unde să munceşti. Decât să mori de foame la tine în ţară mai bine pleci cât mai departe de casă. Ion Lazăr a reuşit să îşi renoveze imobilul, iar din câte ştiu toată familia o duce mai bine acuma. Este plect de trei ani din ţară şi se vede clar că a făcut ceva bani acolo. Nu mi-a spus niciodată unde munceşte, însă nici nu l-am întrebat“, a precizat Florin Eugen, în vârstă de 45 de ani.  
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite