UPDATE Şoferul care a fugit de poliţiştii craioveni marţi seara are 16 ani. După el s-au tras şase focuri de armă. Minorul este căutat în Dolj şi Olt

UPDATE Şoferul care a fugit de poliţiştii craioveni marţi seara are 16 ani. După el s-au tras şase focuri de armă. Minorul este căutat în Dolj şi Olt

Pasagerii din BMW au încercat să fugă, dar au fost prinşi

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au încercat, marţi seara, să oprească un BMW pentru un control de rutină. Şoferul, însă, nu a oprit la semnal, a accelerat, iar poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a-l prinde. Pasagerii din maşină au încercat şi ei să fugă, dar au fost imobilizaţi. Şoferul a fost identificat şi este căutat de poliţişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Poliţiştii au stabilit că şoferul era un minor în vârstă de 16 ani, din localitatea Brebeni, din judeţul Olt. Cel care îi încredinţase maşina era pasagerul, în vârstă de 45 de ani, prins şi încătuşat de poliţişti. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere şi încredinţarea unui autoturism unei persoane care nu deţine permis de conducere. Minorul este, în continuare, căutat de poliţişti.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ
 
Totul s-a întâmplat în centrul Craiovei, marţi, 13 noiembrie, în jurul orei 22,00. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa pe Calea Bucureşti.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a mărit viteza de deplasare, s-a început urmărirea autoturismului cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.
 
Şoferul a mărit din nou viteza de deplasare, efectuând totodată manevre care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. A fost momentul în care poliţiştii au folosit armamentul din dotare. S-au tras 6 focuri, 2 în plan vertical şi 4 în plan orizontal.
 
"Bărbatul care se afla la volan a oprit autoturismul şi a fugit într-o direcţie necunoscută, poliţiştii urmărind şi imobilizând 2 pasageri de 15 şi 45 de ani, din judeţul Olt", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. După ce pasagerii au fost prinşi, poliţiştii au chemat alte două echipaje în ajutor. 
 
"În cauză sunt efectuate cercetări în vederea lămuririi stării de fapt şi a identificării conducătorului auto, în funcţie de cele stabilite urmând a fi luate măsurile legale", a mai precizat purtător de cuvânt al IPJ Dolj.
 
citeste totul despre: