FOTO Primul tren de călători va circula, sâmbătă, pe podul Calafat-Vidin

FOTO Primul tren de călători va circula, sâmbătă, pe podul Calafat-Vidin

Primul tren de călători va circula sâmbătă pe podul Calafat-Vidin

Trenul va circula pe ruta Vidin - Golenţi - Craiova. Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la Vidin, trenul de călători va avea o legătură dinspre Sofia, iar această cursă va circula zilnic, începând de sâmbătă. Anul trecut în luna 22 noiembrie s-au făcut probe cu un utilaj special care tastează calea ferată pe podul de la Calafat la Vidin. Specialiştii au declarat că linia de cale ferată este în cea mai bună stare. 
 
Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.  
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii  trec gratuit.
 
Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român. 
 
Mai citeşte şi:
 
 
 

Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin, marti 28 mai 2013. FOTO MEDIAFAX
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările