FOTO Protest spontan la Direcţia de Finanţe Publice Dolj. Angajaţii au oprit lucrul, acuzând majorarea pe ascuns a salariilor din Ministerul de Finanţe

FOTO Protest spontan la Direcţia de Finanţe Publice Dolj. Angajaţii au oprit lucrul, acuzând majorarea pe ascuns a salariilor din Ministerul de Finanţe

Protest spontan la Finaţele Publice Dolj

Aproximativ 300 de angajaţi din cadrul DGFP Dolj au oprit lucru în această dimineaţă, cerând majorarea salariilor şi reclamând faptul că drepturile băneşti a celor din Ministerul de Finanţe şi ANAF au crescut printr-o Ordonanţă a Guvernului adoptată pe ascuns.

Oamenii au precizat că de majorările salariale au beneficait doar colegii lor din aparatul central, iar din punctul lor de vedere acest lucru nu este normal. „Nu ştim de ce s-au făcut discriminări, dar încercăm să aflăm. Vorbim de mărirea care a apărut în Monitorul Oficial, la Minister şi la ANAF, adică de 60,66%, de care beneficiează doar ei, cei de la structurile centrale, în teritoriu nimeni“, a precizat Marin Mateică, vicepreşdintele Sindicatului Regional. liderul sindical.

Salariaţii nu înţeleg de ce drepturile lor băneşti nu sunt la fel cu cele ale colegilor din apartul central. „Salariul nostru mediu este de 1100 de lei. Noi vrem să avem toţi aceleaşi drepturi băneşti. De ce pentru unii s-au găsit bani, iar pentru noi nu. Nu este corect şi vrem să se facă dreptate“, a spus un funcţionar public.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările