FOTO Primul poliţist din România care susţine „pe faţă“ campania „Fără penali“. Godină: „Dăm jos cascheta în faţa lui?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Godină a anunţat pe contul său de Facebook că agentul Radu Duţu strânge semnături pentru iniţiativa cetăţenească #fărăpenali. "Dăm jos cascheta-n faţa lui şi semnăm?", este întrebarea pe care a lansat-o poliţistul Godină colegilor lui de breaslă.

Radu Duţu este agent la o secţie de poliţie din Bucureşti, dar s-a născut în Craiova. S-a alăturat celor care fac voluntariat pentru strângerea de semnături. Nu înainte însă de a se interesa dacă încalcă legea. A ajuns la concluzia că atâta timp cât îşi face meseria, atâta timp cât nu-şi încalcă atribuţiunile de serviciu, nimeni nu ar trebui să-i reproşeze că are curajul să vorbească despre ceea ce crede.

Radu Duţu a venit miercuri seara în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova şi a strâns semnături. "Am auzit că-i poliţist tânărul care ne întreabă dacă vrem să trăim într-o societate fără penali. Cum să nu vrem aşa ceva? Cinste lui, curajul ăsta ar trebui să-l aibă toţi poliţiştii din ţară", a declarat Maria Cârciumaru din Craiova.

Mesajul agentului Radu Duţu

"Nu staţi deoparte şi haideţi să scoatem infractorii din funcţiile publice!

Iniţiativele cetăţeneşti sunt un drept constituţional al cetăţenilor de a-şi impune voinţa de a legifera, dincolo de voinţa politicienilor.
 

De câteva zile, fac voluntariat, în timpul meu liber şi pe banii mei, pentru campania #Fărăpenali, care se termină pe 20 august. Sper să strâng 1000 de semnături de unul singur până la finalul campaniei.

Sunt sigur că s-au strâns 400.000 de semnături până în prezent, neoficial, iar în maxim două săptămâni se poate atinge pragul minim de 500.000 de semnături necesare.
 

O a doua condiţie ca această campanie să fie un succes este ca, în minim 21 de judeţe sau municipiul Bucureşti, numărul de semnături strânse trebuie să fie de 20.000 în fiecare. Pentru această a doua condiţie, aproximativ 10-12 judeţe au atins pragul deja.
 

Atenţie! Dacă această campanie va fi un succes, semnăturile nu se vor prescrie, chiar dacă actuala majoritate parlamentară va evita să declanşeze referendumul de validare. În contextul potrivit, pentru această iniţiativă cetăţenească va fi declanşat referendumul popular.
 

Dacă vrem o ţară mai bună trebuie să luptăm pentru ea. Mergi şi tu şi semnează!"

Radu Duţu a arătat că nu se teme de reacţia şefilor şi la începutul lunii trecute a mers la serviciu  cu o banderolă pe care a scris “fără penali”. Imaginea a postat-o şi pe contul său de facebook.

banderola

Pe reţelele de socializare, poliţistul a strâns mii de mesaje de încurajare. 

Colegii din Craiova au scris , la rândul lor, pe conturile de socializare: "ACESTA ESTE ADEVĂRUL... CÂT SĂ MAI DUREZE MIZERIA ASTA???? Radu Duţu se simte sătul până peste cap. Gardienii publici = sclavii primarului, pregătire slabă, nişte plagiatori, copiază uniformele, statutul şi însemnele poliţiştilor, poarta, în mod artificial, denumirea de poliţişti şi nu au nicio autoritate în afara ordinelor primarului.

Poliţiştii = funcţionari publici civili, cu statut special, înarmaţi, ce poarta, de regula, uniforma şi exercita atribuţiile stabilite pentru Politia Romana prin lege, ca instituţie specializata a statului, au pregătire superioara şi acţionează independent, în spiritul legii, fără a fi influenţaţi de considerente etnice, de naţionalitate, rasa, religie, opinie politica sau de orice alta opinie, vârsta, sex, orientare sexuala, avere, origine naţională, sociala sau decurgând din orice alta situaţie".
 

"Situaţia asta va dura sau se va agrava atâta cât timp vom sta inerţi şi nu vom cere prin proteste repetate sa li se schimbe denumirea. Altfel putem sa aşteptăm pana vom fi şi noi în subordinea primarilor şi nu vom mai putea face nimic ca sa schimbam asta" a răspuns agentul Duţu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite