FOTO Podul Calafat-Vidin a intrat în reparaţii la cinci luni de la inaugurare

FOTO Podul Calafat-Vidin a intrat în reparaţii la cinci luni de la inaugurare

Podul Calafat-Vidin a intrat în reparaţii

Reparaţiile la podul Calafat-Vidin au fost demarate în urmă cu câteva zile, iar costurile vor fi suportate în totalitate de firma constructoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Firma constructoare lucrează doar la sistemul de drenaj, iar de săptămâna viitoare va demara şi lucrările de asfaltare. Oficialii bulgari au declarat că sunt afectaţi doar 4 cm din cei 10 câţi are stratul asfaltic, aşa că structura podului nu este comprimisă. 
 
Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.  
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii  trec gratuit.
 
Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român. 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările