FOTO Cel mai valoros palat din Oltenia, redeschis pe 10 martie. Muzeul de Artă a fost ridicată după planurile arhitectului francez Paul Gotereanu

FOTO Cel mai valoros palat din Oltenia, redeschis pe 10 martie. Muzeul de Artă a fost ridicată după planurile arhitectului francez Paul Gotereanu

Muzeul de Artă din Craiova îşi va redeschide porţile pe data de 10 martie

Muzeul de Artă din Craiova a aparţinut celui mai bogat roman din perioada interbelică, iar în anul 2010 a intrat într-un proces amplu de modernizare. Cel mai valoros palat din Oltenia va fi inagurat pe data de 10 martie.

Muzeul de Artă se află în centrul oraşului şi a fost ridicat între 1900 şi 1907. Este considerat cel mai scump palat din Oltenia şi a aparţinut lui Jean Mihail, cel mai bogat roman din perioada interbelică.  

Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului francez Paul Gotereanu. Meşterii au folosit la finisaje foiţă de aur, mătase de Lyon, parchet de stejar, aşa cum s-a folosit iniţial la construcţia clădirii. „Lucrările au fost realizate numai de restauratori atestaţi, cu experienţă în sculptura în piatră, marmură şi metal, până la tapiserie şi lemn“, a precizat Emilian Ştefârţă, directorul Muzeului de Artă din Craiova.

În cele două săli ale Muzeului de Artă din Craiova sunt expuse opere ale marelui scluptor Constantin Brâncuşi: „Sărutul“ care a fost realizat în piatră în anul 1907, „Vitellius“ este cea mai veche luicrare a scluptorului realizată în anul 1898 din ghips, „Tores de femeie“ este o lucrare de marmură care datează din anul 1909, „Orgoliul“ care a fost făcut în 1905, „Cap de băiat“ realizat în 1906, „Domnişoara Pogany“, „Scaun“ şi „Ecorseul“ executat în ghips în anul 1902.    

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările