FOTO Cum au încercat doi turci să intre ilegal în Romania: „Habar n-am cine sunt şi cum au ajuns aici“

FOTO Cum au încercat doi turci să intre ilegal în Romania: „Habar n-am cine sunt şi cum au ajuns aici“

FOTO Politia de frontiera

Cetăţenii străini intenţionau să ajungă în Germania. Pentru a scăpa de controlul vamal din punctul de frontieră Calafat, cei doi turci s-au ascuns deasupra cabinei camionului în care se aflau şi s-au acoperit cu apărătorile de noroi. "Habar n-avem cine sunt şi cum au ajuns aici", au spus şoferii camionului, şi ei tot cetăţeni turci.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat doi cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi deasupra cabinei unui camion, condus de un cetăţean turc.
 
În data de 15.02.2019, ora 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc la volanul unui camion, marca Renault. Acesta era însoţit de un alt şofer turc care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau diverse produse din Turcia cu destinaţia Germania.
 
În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse deasupra cabinei automarfarului, în spatele paravântului, acoperite cu două apărători de noroi, două persoane de sex masculin.
În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane ascunse sunt cetăţeni turci, ambii în vârstă de 37 de ani şi au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.
 
De asemenea, şoferii au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre cei doi bărbaţi ascunşi şi nici de modul cum aceştia au ajuns deasupra cabinei. "Habar n-avem cine sunt şi cum au ajuns aici", au spus aceştia.
 
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei patru bărbaţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: