FOTO Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, lansează producţia unei locomotive la Craiova

FOTO Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, lansează producţia unei locomotive la Craiova

Prima locomotivă  Diesel hidraulică 1250 CP a fost produsă după 24 de ani la Craiova

Firmele Reloc şi Electroputere VFU Craiova, parte a Grampet, vor lansa luna viitoare, producţia unei locomotive pentru trenuri de marfă. Valoarea proiectului  depăşeşte 1,5 milioane de euro. Banii sunt pentru proiectare, teste, probe şi certificare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima locomotivă  Diesel hidraulică 1250 CP a fost produsă după 24 de ani la Craiova. A fost proiectată şi realizată de Electroputere VFU-Reloc S.A, în parteneriat cu corporaţia americană Caterpiller. „Aceasta este o locomotivă care se vinde singură şi nu ne trebuie marketing special. Este un compromis pentru operatorii privaţi în Europa, mai low-cost, care se gândesc să-şi cumpere o locomotivă second-hand şi, în loc să facă o astfel de achiziţie, aleg să ia una nouă, la acelaşi preţ”, a declarat reprezentantul Grampet.

Locomotiva construită la Craiova după 24 de ani are două motoare, două transmisii hidraulice şi două cutii de viteză. Compania poate produce trei locomotive pe lună şi are deja un precontract în Europa de Vest pentru opt locomotive. Firma Reloc S.A este deţinută de Grampet Grup. iar în prezent se numeşte Electroputere VFU-Reloc S.A Craiova. În anul 2012 a cumpărat producţia de locomotive de la Electroputere şi o parte a brandului respectiv.

VFU Craiova vrea să lanseze în producţie şi o locomotivă diesel electrică, tot în parteneriat cu Caterpillar. Proiectul urmând să  fie demarat anul viitor. „Noi vrem să operăm în viitorul apropiat trei linii de fabricaţie: locomotiva de manevră pe care o avem acum, o locomotivă diesel electrică şi o locomotivă electrică, bi-sistem, cu recuperare de energie”, a mai precizat reprezentantul Grampet.

Gruia Stoica, propietarul Grampet este acuzat de fapte de corupţie. Omul de afaceri a fost trimis în judecată la începutul anului 2014.  
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările