FOTO Un craiovean transformă copacii bătrâni în opere de artă. Arborii prind forme noi cu ajutorul unei drujbe

FOTO Un craiovean transformă copacii bătrâni în opere de artă. Arborii prind forme noi cu ajutorul unei drujbe

Artistul transformă copacii bătrâni în adevărate opere de artă

Un fost inginer silvic din Craiova transformă arborii uscaţi din „Parcul Tineretului“ în adevărate opere de artă. Copacii prind o nouă formă cu ajutorul unei drujbe şi sunt salvaţi de la retezarea completă, necesară din cauza faptului că sunt bătrâni şi periculoşi.

Gabriel Rizea şi-a mutat de câteva zile atelierul în aer liber în „Parcul Tineretului“ din Craiova, iar cu ajutorul unei drujbe copacii bătrâni au început să prindă viaţă. Artistul, un fost inginer silvic în vârstă de 42 de ani, a povestit cu zâmbetul pe buze că tot ceea ce face este doar din pasiune.
 
„Toate lucrările mele sunt mai ciudate, însă pot fi înţelese de absolut oricine. Este un fel de artă mai simplă, iar pentru mine este important atunci când văd că oamenii se opresc în loc şi zâmbesc în momentul în care privesc lucrările realizate de mine. Prima lucrare a fost o pară şi putem să spunem că este Para lui Mălăiaţă în Gura lui Nătăfleaţă, iar cea de-a doua lucrare este o găleată suspendată în propria apă care curge, însă mai am de realizat peste 20 de copaci bătrâni. Cât o să fie vremea frumoasă şi nu o să plouă voi fi la datorie“, a spus artistul Gabriel Rizea.
 
 
Artistul transformă copacii bătrâni în adevărate opere de artă 
 
„Lucrările sunt inedite“
 
Artistul Gabriel Rizea a reuşit să salveze din foc toţi arborii bătrâni din „Parcul Tineretului“, iar craiovenii au rămas plăcut impresionaţi de operele de artă realizate. „Lucrările sunt inedite şi dau un aer aparte parcului în momentul de faţă. Fiecare le interpretează cum vrea, însă nu poţi să treci fără să le observi şi să le admiri. Este foarte bine că au tăiat copacii bătrâni, care erau un adevărat pericol, şi i-au transformat astfel. Eu chiar cred că este foarte greu să lucrezi cu drujba pe un pom care este putrezit şi găunos. Am rămas plăcut impresionat când l-am văzut cum munceşte, dar mai ales să văd cum pomii prind viaţă încetul cu încetul. Nu oricine poate să facă aşa ceva“, a spus un craiovean. 
 
 
Craiovenii susţin că lucrările artistului sunt inedite 
 
Conducerea Regiei Autonome a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova a demarat în urmă cu o săptămână o acţiune de transformare a copacilor bătrâni din „Parcul Tineretului“ în mobilier urban. „Iniţial am vrut să merg pe zicale româneşti şi să încerc să le transpun, însă am renunţat la idee. Este mult de muncă, dar atunci când îţi place ceea ce faci nu te mai interesează absolut nimic şi aici vorbesc şi despre partea materială. Pot să spun că la o lucrarea poate să muncesc şi şapte zile. În momentul în care te apuci de treabă nu şti exact cât de putred şi de găunos este un copac“, a mai povesit fostul inginer silvic.
 
 
Copacii bătrâni vor fi transformaţi rând pe rând în opere de artă
 
Gabriel Rizea este cunoscut şi pentru faptul că şi-a făcut un adevărat muzeu în aer liber în urmă cu doi ani, atunci când a sculptat copacii bătrâni de pe stradă.     
 
 
 
 
     
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: