Fostul primar din comuna Malu Mare rămâne sub control judiciar. Este acuzat că a cumpărat pentru un părculeţ de 1.000 de metri pătraţi gazon cât să acopere 20 de terenuri de fotbal

Fostul primar din comuna Malu Mare rămâne sub control judiciar. Este acuzat că a cumpărat pentru un părculeţ de 1.000 de metri pătraţi gazon cât să acopere 20 de terenuri de fotbal

Alexandru Dicu este acuzat de abuz în serviciu

Fostul primar al comunei Malu Mare a fost trimis în judecată anul trecut în luna noiembrie pentru abuz în serviciu, înşelăciune şi fals. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi reprezentanţii a patru societăţi comerciale, un diriginte de şantier, dar şi contabila primăriei din localitate.

Anchetatorii au stabilit că fostul edil al comunei Malu Mare a plătit aproape un milion de lei pe bunuri supraevaluate, dar şi pe lucrări fictive ori executate numai parţial. Alexandru Dicu a fost trimis în judecată anul trecut în luna noiembrie alături de reprezentanţii a patru societăţi comerciale, un diriginte de şantier, dar şi contabila primăriei, pentru abuz în serviciu, înşelăciune şi fals.

Primăria Malu Mare a cumpărat pentru un părculeţ de 1.000 de metri pătraţi suficient gazon cât să acopere 20 de terenuri de fotbal. „În perioada 2012-2013 s-au efectuat plăţi nejustificate în valoare de 124.104, 50 lei, reprezentând contravaloarea sămânţă de gaon“, se arată în raportul întocmit de Curtea de Conturi.

Inculpaţii sunt cercetaţi sub control judiciar, însă fostul primar al comunei Malu Mare a contestaT decizia Judecătoriei Craiova la Tribunalul Dolj, însă cererea a fost respinsă.

Alexandru Dicu, fostul primar al comunei Malu Mare, a fost condamnat anul trecut în luna decembrie într-un alt dosar la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor. Este acuzat că a sechestrat şi bătut trei persoane în campania electorală din 2012.  


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: