Fostele iubite ale tânărului cu HIV din Segarcea s-au certat între ele în faţa procurorilor. Fetele au recunoscut că făceau sex cu el, deşi ştiau că e bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Secu, tânărul infestat cu virusul HIV, a murit
Daniel Secu, tânărul infestat cu virusul HIV, a murit

Daniel Secu, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Segarcea, şi-a infectat intenţionat iubitele cu virusul HIV. Două fete sunt internate în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Una dintre acestea a ajuns să cântărească 30 de kilograme. Chemate la audieri de procurori, câteva dintre fostele iubite s-au luat la harţă în faţa oamenilor legii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au declarat că până în momentul de faţă nimeni nu a depus plângere cu privire la faptul că a fost infectat cu viriusul HIV. „S-a deschis dosar penal, iar anchetatorii trebuie să stabilească câte persoane au fost expuse pericolului infectării şi daca tânărul a fost vinovat de răspândirea virusului cu intenţie. Mai multe persoane au fost aduse la audieri”, a declarat procurorul Magda Bădescu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Iubit şi după moarte

Fostele iubite ale lui Daniel Secu au fost aduse la audieri în zile diferite. Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că au luat decizie după ce fetele s-au certat între ele în momentul în care au fost aduse la Parchet. Procurorii au declarat că cel mai probabil cazul va fi clasat, iar rudele vor fi exonerate de fapte.

În faţa anchetatorilor, fostele iubite ale lui Daniel Secu au povestit că au aflat de la prietenii acestuia că a fost infectat la vârsta de 3 ani cu virusul HIV, însă tânărul nu le-a recunoscut niciodată faptul că este bolnav. Nu mai puţin de 40 de persoane sunt suspecte că au fost infectate cu virusul HIV. Două foste iubite sunt internate în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase, iar medicii au confirmat în urma analizelor că au aceeaşi boală ca şi Daniel Secu. Rudele băiatului au povestit că fetele care au avut relaţii cu Daniel au ştiut tot timpul că a contactat virusul HIV de mic copil. La audieri mama lui Daniel a spus că l-a pregătit de mic pentru a înfrunta absolut orice obstacol.

„Toată lumea vorbea în oraş despre boala lui”

„Dani a mers la psiholog, iar eu de la vârsta de 12 ani i-am spus că trebuie să îşi protejeze parternerele. Tot timpul băiatul meu avea în buzunar prezervative. Vreau să se facă lumină în acest caz, iar băiatul meu să se poată odihni în mormânt. A murit în urma unui TBC şi nicidecum din cauza virusului HIV. În Italia a contactat şi o ciupercă”, a povestit Elena Secu. Zeci de tineri din Segarcea au mers la spital să îşi facă analizele de sânge. Cel mai bun prieten al lui Daniel Secu aşteaptă cu sufletul la gură rezultatul analizelor. Ştefan a făcut un primtest, iar acesta  a ieşit negativ, însă trebuie repetat după şase luni. Băiatul a povestit că a întreţinut raporturi sexual neprotejate cu două foste iubite ale lui Daniel.

„Eu l-am întrebat dacă are HIV şi mi-a spus că are TBC. În oraş toată lumea voirbea despre boala lui Dani, dar nu era nimic concret. La înmormântare am aflat adevărul şi imediat am fost la o policlinică privată din Craiova şi mi-am făcut testul. Nu înţeleg de ce nu ne-a avertizat şi ne-a lăsat să credem altceva. În ultima perioadă slăbise foarte multe şi a leşinat de câteva ori la discotecă. A avut relaţii intime neprotejate cu zeci de fete. O fostă iubită am auzit că a mai avut cinci relaţii după ce a făcut sex cu Dani”, a declarat Ştefan. Rudele lui Daniel Secu au mai declarat că în perioada 1990-1994 peste 20 de tineri au fost infectaţi cu virusul HIV la spitalul din localitate. Managerul unităţii spitaliceşti a infirmat acest zvon şi susţine că Daniel Secu nu a fost niciodată internat la spitalul din oraşul Segarcea.     

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/groaz-in-segarcea" target="_blank">View the story "Groază în Segarcea: un tânăr purtător de HIV şi-a infectat iubitele intenţionat" on Storify</a>]

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite