Fosta şefă a DIICOT va fi propusă pentu excluderea din Baroul Dolj. Alina Bica a fost dată în urmărire generală după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare

Fosta şefă a DIICOT va fi propusă pentu excluderea din Baroul Dolj. Alina Bica a fost dată în urmărire generală după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare

Alina Bicaa va fi propusă pentru excludere din Baroul Dolj

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire generală, miercuri, după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului. Pe site-ul Poliţiei Române a fost postată la secţiunea „Persoane Urmărite“, cu menţiunea că pe numele ei există un mandat de executare.

 
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată de magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop. În primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. 
 
Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu. Fosta şefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica.
 
Ca urmare a condamnării, Consiliul Baroului Dolj a decis în anul 2016 să îi suspende Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat în conformitate cu articolul 50 din Statutul profesiei de avocat. 
 
În urma condamnării definitive, fosta şefă a DIICOT va fi propusă pentru excluderea din Baroul Dolj, iar şedinţa va avea loc la începutul lunii iulie.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările