Fondatorul Facultăţii de Drept din Craiova a încetat din viaţă: „A publicat peste 70 de lucrări ştiinţifice şi numeroase studii de specialitate dedicate problemelor dreptului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul universitar Ion Dogaru, fondatorul Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, a încetat din viaţă, ieri, 16 martie 2018, la vârsta de 83 de ani.

Fondatorul Facultăţii de Drept din Craiova a lăsat în urmă o impresionantă colecţie de lucrări în domeniul dreptului civil şi nu numai, rezultat al vastei experienţe profesionale. Ion Dogaru a încetat din viaţă pe data de 16 martie 2018 la vârsta de 83 de ani. „Academia de Ştiinţe Juridice din România anunţă cu profundă durere încetarea din viaţă a profesorului universitar dr. Ion Dogaru, membru corespondent al Academiei Române şi membru de onoare al Academiei noastre. Fondator de şcoală juridică, academicianul Ion Dogaru a contribuit direct la formarea corpului profesoral al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova şi a modelat prin exemplu personal, prin numeroasele sale studii ştiinţifice în domeniul dreptului civil şi al filozofiei dreptului, cercetarea juridică românească. A publicat peste 70 de lucrări ştiinţifice şi numeroase studii de specialitate dedicate problemelor dreptului. Vasta sa operă ştiinţifică va rămâne un exemplu de dăruire pasionată pentru analiza teoriei dreptului, precum şi un model de cercetare academică. Academicianul şi profesorul Ion Dogaru va rămâne pentru juriştii români ca un Om care a avut şi trăit din plin «o viaţă dedicată Dreptului». Membrii Academiei de Ştiinţe Juridice din România sunt alături de familia îndoliată şi de colegii lor din Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova”, se arată într-un comunicat transmis de preşedintele Academiei de Ştiinţe Juridice din România, Prof. univ. dr. Ioan Chelaru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite