O fetiţă din Craiova a murit de rujeolă. Institutul Cantacuzino a confirmat cazul şi a anunţat că numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la opt

O fetiţă din Craiova a murit de rujeolă. Institutul Cantacuzino a confirmat cazul şi a anunţat că numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la opt

O fetiţă din Craiova au murit de rujeolă

O fetiţă de un an a murit pe data de 12 decembrie, în ambulanţă, din cauza rujeolei. Micuţa provenea dintr-o familie cu şapte fraţi, iar patru sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova cu rujeolă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutul Cantacuziono a confirmat că fetiţa de un an din Craiova a murit din auza rujeolei. Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la opt, iar medicii au anunţat că este epidemie în toată ţara.
 
„Institutul Cantacuzino a informat că atât rezultatul testării probei de ser, cât şi al fragmentului de pulmon sunt pozitive pentru rujeolă, în cazul copilului din judeţul Dolj. Astfel, numărul deceselor confirmate provocate de rujeolă ajunge la opt“, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.   
 
La Spitalul Judeţean din Craiova a mai fost înregistrat un alt caz de rujeolă la un bebeluş de 10 luni. Copilul a fost adus de părinţii la unitatea spitaliceasă în stare gravă (cu sindrom febril, cu insuficienţă respiratorie) şi intubat.
 
Medicii au precizat că starea bebeluşului s-a îmbunătăţit şi a fost detubat. Copilul are rujeolă şi nu a fost vaccinat deoarece acest lucru este posibil după vârsta de un an.         
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările