Explicaţiile directoarei şcolii din Dolj, unde 17 elevi ar fi suferit o intoxicaţie: „Nu s-a făcut nicio dezinsecţie, nicio dezinfecţie, nicio deratizare“

Explicaţiile directoarei şcolii din Dolj, unde 17 elevi ar fi suferit o intoxicaţie: „Nu s-a făcut nicio dezinsecţie, nicio dezinfecţie, nicio deratizare“

La Daneţi au ajuns mai multe autospeciale, inclusiv pentru victime multiple, copiii fiind transportaţi la Craiova

Mister în cazul celor 17 elevi de la o şcoală profesională din Daneţi, judeţul Dolj, care au fost transportaţi la mai multe spitale din Craiova după ce au manifestat simptome de intoxicaţie. Nu s-ar fi făcut operaţiuni de dezinsecţie sau dezinfecţie, susţine directorul şcolii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile încă investighează ce s-a petrecut cu adevărat la Şcoala Profesională Daneţi, în judeţul Dolj, mai mulţi copii manifestând, în cursul celei de-a doua ore, stări de greaţă. Deşi iniţial s-a transmis că suspiciunea este de intoxicaţie cu substanţe folosite la dezinsecţie, directorul şcolii, Adina Ursu, a făcut câteva precizări într-o intervenţie în direct la televiziunea Realitatea Plus, menţionând că nu se poate pune problema de aşa ceva, pentru că astfel de operaţiuni nu au fost derulate în ultimele zile în şcoală. Toţi elevii care au fost transportaţi la spital provin din aceeaşi clasă.

„Sunt doar 17 elevi în acea clasă şi toţi cei 17 au fost prezenţi în această zi la şcoală. De asemenea aş dori să vă spun că au avut la prima oră, astăzi, limba engleză, unde ora s-a desfăcurat în condiţii normale, nu s-a întâmplat absolut nimic, niciun copil nu a acuzat vreun simptom sau ceva diferit faţă de celelalte zile.

La cea de-a doua oră, ora de Religie, câţiva dintre copii, şase, au acuzat stări de vomă. Nu pot să vă spun dacă a fost o chestiune în lanţ, că l-a văzut unul pe celălalt şi poate au avut şi ceilalţi aceleaşi stări transmise, însă o altă informaţie pe care doresc s-o precizez este că nu s-a făcut nicio deratizare, nicio dezinsecţie, nicio dezinfecţie, absolut nimic. Nu s-au folosit alte produse de altă natură care să pună în pericol viaţa copiilor. S-a făcut curăţenie în condiţii normale, curăţenia a fost făcută ieri, după terminarea programului, nu în această dimineaţă, astfel încât să spunem că s-au folosit substanţe şi că nu a fost ventilată încăperea.

Vă repet, curăţenia s-a făcut ieri şi nu în această dimineaţă. Acelaşi lucru vă vor spune şi pompierii, care au măsurat gradul de toxicitate, nu s-a constatat absolut nimic“, a precizat directoarea.

Medicul din comună a ajuns primul la şcoală, însoţit de asistent, a mai spus Adina Ursu, ulterior copiii fiind duşi cu microbuzul şcolii la dispensarul din comună. De acolo echipajele medicale de prim ajutor i-au transportat pe copii la Craiova, la trei spitale (Spitalul Militar, SJU Craiova, Spitralul nr. 2 Craiova).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările