EXCLUSIV Cum a expediat comisarul şef Nicolae Alexe doi subalterni care au sunat să-l informeze că Alexandra a fost răpită şi violată

EXCLUSIV Cum a expediat comisarul şef Nicolae Alexe doi subalterni care au sunat să-l informeze că Alexandra a fost răpită şi violată

Comisarul şef Nicolae Alexe era şef al Poliţiei Olt în momentul răpirii Alexandrei

Alexe era la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt atunci când Alexandra Măceşanu a sunat la 112. Deşi subalternii l-au informat imediat, comisarul şef a catadicsit să meargă la Caracal abia după 7 ore. Când a ajuns acolo, primul lucru făcut de poliţistul specializat chiar pe traficul de persoane a fost să schimbe mesaje cu un interlop din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ziua de 25 iulie, ziua în care Alexandra Măceşanu a reuşit să sune la 112 de pe telefonul celui care o răpise şi violase, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt era condus de unul dintre adjuncţi, şi anume comisarul şef Nicolae Alexe. Avea o zi „plină”. De la ora 11,00 până la la ora 16,00 trebuia să participe la două bilanţuri la Poliţia oraşului Potcoava, respectiv Poliţia oraşului Scorniceşti. 
 
La ora 11.44, Alexe a fost informat de agentul şef de poliţie Cristian Mihai Grigorescu că o minoră din Dobrosloveni a fost sechestrată şi violată. La ora 11.50, adjunctul şefului IPJ Olt a fost sunat de un al doilea poliţist, ofiţerul de serviciu subcomisarul Tache Stoica. Şi acesta i-a raportat acelaşi lucru, dar Alexe i-a spus că are treabă, este la bilanţ şi de caz se va ocupa comisar şef Neţoiu Laurenţiu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, care se va deplasa la Poliţia Municipiului Caracal pentru a coordona activitatea de cercetare.
 
În raportul pe care l-a făcut în faţa superiorilor, comisarul şef Nicolae Alexe a scris cu totul altceva şi anume că a fost sunat de subalternul Tache Stoica, dar că acesta nu i-ar fi comunicat cât de gravă-i situaţia.
 
Astfel, omul care ar fi trebuit să coordoneze întreaga cercetare, care ar fi trebuit să dispună constituirea imediată a unui Centru de Monitorizare, a unui Punct de comandă, a ajuns la Caracal însoţit de celălalt adjunct abia la ora 18.30. Adică după 7 ore de la apelul Alexandrei. Primul lucru pe care l-a făcut comisarul şef Alexe, atunci când a aflat că subalternii săi încearcă de ore bune să găsească maşina în care minora se urcase, a fost să-i dea mesaje unui personaj controversat Remus Rădoi, numit de unii interlop, de alţii om de afaceri.
 
Alexe nu şi-a anunţat la timp nici măcar superiorii de la Bucureşti, dar atunci când a izbucnit scandalul a declarat public că el a fost singurul care i-ar fi spus procurorului de caz să nu aştepte ora 6.00 dimineaţa şi să intre peste Gheorghe Dincă în timpul nopţii.
 
„Cms. şef Alexe Nicolae nu a manifestat loialitate în discuţiile purtate cu comisia de verificare, în sensul că manifestarea loialităţii însumează mai multe trăsături, printre care şi sinceritatea, ori ofiţerul respectiv a modificat, cu intenţie, faţă de superiorul ierarhic, data şi ora în care a fost sesizat”, se arată în Raportul Corpului de Control al MAI trimis la Caracal să stabilească exact cum au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei Alexandrei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: