Elevii îşi vând pe internet testele de salivă primite la şcoală. Dascăl: „Devenim responsabili doar cu biciul la spate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Shutterstock
Sursa Shutterstock

Pe internet au apărut deja mai multe anunţuri de vânzare a kit-urilor. Unii vânzători chiar au menţionat că testele COVID antigen sunt "luate de la şcoală".

Anunţurile au apărut pe diverse grupuri de socializare şi chiar pe OLX. Preţul de vânzare pentru 2 teste este în jur de 50 lei. Au existat situaţii în care s-a cerut pe un set chiar şi 75 de euro. La scurt timp după ce au fost făcute publice, anunţurile au fost şterse. 

"Noi monitorizăm aceste anunţuri, dar nu avem temei legal să luăm sancţiuni. Aceste teste sunt distribuite în şcoli, fără să existe vreo obligativitate", au precizat mai multe surse judiciare. 

"Am văzut un anunţ postat chiar de un elev de la noi de la şcoală. Nu vreau să dau nume, dar este clar că noi devenim responsabili doar cu biciul la spate. Sunt anunţuri din Bucureşti, Vaslui, cred că de peste tot", a declarat un profesor din Craiova. 

Dascălii spun că nimeni nu poate avea un control asupra testelor distribuite în şcoli. 

"La noi la şcoală, diriginţii distribuie aceste teste. Întrebaţi femeile de serviciu câte punguţe găsesc în bănci. Copiii le uită, nu au nicio treabă. Bani aruncaţi", au comentat mai mulţi profesori pe paginile lor de socializare.

Testarea elevilor este în aceste zile un subiect de dezbatere. Prin normativele trimise de minister, testarea nu este obligatorie, iar elevii sunt primiţi la ore şi fără teste. Cele mai multe şcoli din ţară au optat pentru "testarea la domiciliu".

Elevii pot fi testaţi şi la cabinetele medicale doar cu acordul scris al părinţilor. Până acum nu au existat astfel de solicitări.

Conform Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, 86 de elevi din toată ţara au fost depistaţi pozitiv la testele de salivă, în prima zi de utilizare a acestora, care urmează să fie confirmate prin test antigenic rapid sau PCR. 

teste saliva vanzare
test saliva vânzare

Sursa OLX.ro 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum a ajuns bestseller în România o carte despre un cămătar celebru. „Admiraţie infantilă pentru lumea infracţională”

Cum a aruncat statul român milioane de euro pe investiţii care nu sunt gata nici după 20 de ani

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite